Pojedine gradske službe mogle bi da se usele u zgradu „Ineksa“ tek polovinom sledeće godine, do kada bi trebalo da se isele sadašnji zakupci. Neke prostorije koje se trenutno ne koriste, nalaze se u lošem stanju i očekuje ih temeljna rekonstrukcija.


Gradska komisija obišla je nedavno zgradu Ineksa kako bi stekla uvid u trenutno stanje. Dejan Vasović, gradski arhitekta rekao je da najpre treba napraviti projekat postojećeg stanja, posle čega će se moći pripremiti projekat rekonstrukcije i odrediti dinamika useljavanja. Useljavanje gradskih službi neće, međutim, čekati na ostvarivanje svih planova, već će početi čim se obezbede neophodni uslovi za rad. U toku su razgovori sa zakupcima o iseljavanju.

Iseljenje će biti sprovedeno u roku koji svima odgovara. Očekuje se da se zakupci isele do polovine sledeće godine i da tada počne useljavanje prvih službi.

Inače,najveći deo prostora, a reč je o 2.833 kvadrata, u Ineksovoj kuli trenutno koristi izdavačka kuća Ringijer, vlasnik lista Blic. Dva sprata koristi Pres pablišing grup. PM Lukas enterprajz, sa sedištem u Nikoziji, zakupljuje 600 kvadrata. U Ineksu su sada i kancelarije Mitropolije Srpske pravoslavne crkve sa Cetinja, UFA medije, Sportskog informativnog servisa, HDL dizajn hausa, Geogis konsultanata i Radne žene. Tu su još i firme nastale iz Ineksa – Ineks hoteli, Ineks intereksport u stečaju, HK Fond Intereksport, Ineks trejd i Ineks. Zajedno zauzimaju 1.216 kvadrata. Na krovu zgrade smeštene su antene AD Telefonije i Art televizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari