Omiljeno izletište Beograđana Ada Ciganlija i tokom zime biće privlačno mesto za posetioce, sudeći bar po brojnim sadržajima koje najavljuju iz Uprave JP Ada Ciganlija. Prema rečima direktora ovog preduzeća Zorana Gajića, trenutno se uređuje okolina Centra vodenih sportova, koji je nedavno završen, a pri kraju je i javni konkurs za postavljanje otvorenog klizališta.


– U narednih desetak dana očekujem da postavimo, kao i prošle godine 800 kvadratnih metara otvorenog klizališta na Adi. Klizanje će biti besplatno za sve posetioce. Novina je da ćemo imati karling stazu, koja će biti zatvorena, ali ćemo i tu organizovati besplatnu školu za ovu vrstu sporta, zahvaljujući Sekretarijatu za sport. Završava se javni poziv za dostavljanje ponuda za iznajmljivanje zatvorenog teniskog kompleksa, pa u prvoj polovini januara možemo očekivati otvaranje tog teniskog kompleksa – naveo je Gajić. Prethodne zimske sezone otvoreno besplatno klizalište, za 56 dana posetilo je oko 40.000 ljudi.

Centar za vodene sportove biće jedinstven trening centar za sve vodene sportove zastupljene na Adi Ciganliji, kao što su kajak, jedriličarstvo, skijanje na vodi, ronjenje. Jedna prostorija u centru biće namenjena službi hitne pomoći, dok će u druga prostorija biti korišćena za organizovanje različitih edukacija.

Da bi Ada Ciganlija bila dostupna i osobama sa invaliditetom tokom ove godine urađeni su adekvatni prilazi za osobe u kolicima, izgrađeno je 150 novih parking mesta na samom ostrvu i 320 na starom obrenovačkom putu.

Iz Uprave Ade Ciganlije kažu da su planom za 2010. godinu predviđena dalja ulaganja u objekte i infrastrukturu i opremu, a sve sa ciljem pružanja kvalitetnije usluge. Asfaltiranje parkinga sa oko 200 mesta u zoni Makiškog polja, izgradnja šest tuš platoa sa česmama i pratećom infrastrukturom na makiškoj obali Savskog jezera, završetak izgradnje biciklističke staze na ostrvskom delu Ade u dužini od pet kilometara, samo su neki od planova ovog preduzeća za narednu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari