Gradski sekretarijat za imovinsko pravne poslove naložio je investitorima objekta Vero 5 na Voždovcu da ponovo postave nelegalno srušenu agregatsku stanicu, a Veropulosu je izdata zabrana daljih radova na objektu, saopštile su juče skupštine stanara ulica Vojvode Stepe 251 i Kostolačke 60.


Stanari koji se protive izgradnji megamarketa podsetili su da je Rešenje doneto u ponovnom postupku na osnovu Rešenja Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja po žalbi Veropulosa, a stranama u sporu je uručeno juče.

„Ukazujemo da je Veropulos u toj žalbi svesno obmanuo Ministarstvo, jer je se pozivao na dokumenta koja nisu na snazi, a prikrio druga dokumenta koja su na snazi“, navedeno je u saopštenju uz podsećanje da je zbog falsifikovanja isprava Ministarstvo Okružnom javnom tužilaštvu prosledilo krivičnu prijavu protiv „Veropulosa“.

I Elektrodistribucija Beograd je podnela krivičnu prijavu zbog nelegalnog rušenja javnih instalacija, navedeno je u saopštenju. Stanari su ponovo pozvali gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da ispuni obećanje da će poništiti dozvolu Veropulosu, ukoliko se dokaže da je data na osnovu nelegalnih dokumenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari