Vesić: Beograd uvodi red u sistem dodele subvencija za privatne vrtiće

Ostavite komentar


  1. Neka G Vesic objavi broj aplikacija za vrtice i broj odobrenuh subvencija od decembra. Definitivno su nesposobni da sprovedu ono sto su zamislili.

  2. 1. Subvencije se isplaćuju vrtiću samo kada dete dolazi u vrtic – sto je sa poslovne strane problematično zato sto vrtic nema mogucnosti ( osim obroka) da smanji troškove za vreme raspusta ili kada su deca bolesna. Ovakav način subvencionisanja je podloga zareketiranje – posto vrtići moraju da krše ovu odredbu .2. Subvencionisanje Vrtica pogoduje najbogatijima siromašne porodice gde sano jedan roditelj radi nemaju pravo na subvencije .
    3. Najpravednije bi bilo da svi roditelji dece uzrasta od 4-7 godina dobijaju novac u visini subvencije , da cene vrtića budu komercijalne, a da roditelji sami odluče šta će sa novcem- tako će novac primati i najsiromašniji koji sada ne primaju subvencije.

  3. Ajde,a zasto grad ne pravi vrtice?!Svako u ne normalnim uslovima se bavi sa cuvanjem dece,doklee?#

  4. Koliko je sadašnja vlast izgradila vrtića u Beogradu?Predizborna obećalja,planovi,zamazivanje očiju,obmana,želje su jedno,a realnost drugo.

  5. Ko bi rekao da će doći taj dan da kažem, ali sve ovo što Vesić navodi je tačno, s obzirom da sam radila u privatnom vrtiću.
    Roditelji su išli u državne vrtiće i otvoreno tražili odbijenice i dobijali…..
    Većina njih je bila visoke platežne moći, jer su zauzimali najviše pozicije u firmama.
    Tako da……nikad Srbija neće ući u EU, jer je ovde lopovluk i prevara u genima većeg dela stanovništva.

    1. Da li to znači da oni koji su učili i radili da bi stigli na visoke pozicije ili radili dobroplaćene poslove u firmama – i zato uplaćuju najviše u budžet ove države treba da plaćaju subvencije one druge koji malo zarađuju a oni nemaju pravo na njih? Koliko društvo gubi ako neko ko donosi 200k dinara mesečno ostane kod kuće da čuva decu? Nismo svi mi sa dobrim platama članovi SNSa i nečiija deca.

      1. Dragi Pero,

        Ne znam čije je koje dete, niti me zanima. Činjenica je da je mesta u državnom bilo, all da su roditelji tražili odbijenicu i subvencije, iako mogu platiti 24k- 30k za vrtić, s obzirom na platežnu moć. Takođe, lažirana su i prisustva, kako bi izvukli što više para od države.
        Ukoliko Vi smatrate da je to u redu, svaka polemika prestaje.
        Prijatan dan

  6. To je savet tvoje desne ruke Noveski Verice koja je isto radila u Fondu za zivotnu sredina ali je smestila Oliveru Dulicu, a tebi slicno ce vrlo brzo samo jos malo. Vitez Koja

  7. Šta će biti sa nama koji smo konkurisali u decembru prošle godine?! Pošto subvencije dobijaju samo oni roditelji koji su podneli ove godine, nama ne ostaje ništa drugo nego da decu vodimo na posao jer nemamo novca za privatne vratiće!

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.