Vesić: Grad zaradio od reprograma duga 1Foto: Beoinfo

Posle odluke o isplati dugovanja po osnovu naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, više od 100 dužnika je podnelo zahtev za zaključenje ugovora o izmirenju duga, a Beograd će na osnovu toga prihodovati više od 200 miliona dinara, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

To je vanredni prihod koji nije predviđen budžetom grada i biće iskorišćen za izgradnju infrastrukture, rekao je Vesić i dodao da je direktor Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju u ponedeljak sve dužnike obavestio o ponudi da izmire dug putem reprograma pod povoljnim uslovima.

Vesić je pozvao sve dužnike da do kraja aprila 2017. godine podnesu zahtev za regulisanje duga po osnovu naknade za uređivanje građevinskog zemljišta.

Gradski menadžer je naglasio da od preko 100 dužnika, koji su podneli zahtev za izmirenje duga, manjem broju već odgovoreno da nemaju pravo na zaključenje ugovora jer je protiv njih doneta pravosnažna sudska presuda, ili su u stečaju, i dodao da se sa dužnicima koji imaju pravo na reprogram ugovorna dokumentacija već priprema. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari