Vesić: Gradnja carinskog terminala 1

U okviru Međunarodnog carinskog terminala na Novom Beogradu danas su počeli radovi na proširenju postojećeg Logističkog centra, saopštila je Uprava Beograda.

Početku radova prisustvovali su gradski menadžer Goran Vesić i direktor „Parking servisa” Andrija Čupković, a Vesić je istakao da će se novi Logistički centar prostirati na osam hektara i opsluživaće veći broj kamiona koji dolaze i carine se u Beogradu.

Izgradnjom novog objekta od 840 kvadratnih metara omogućiće se špediterskim preduzećima da dobiju nove kancelarije i da rade u neuporedivo boljim uslovima nego do sada, istakao je Vesić, navodeći da će istovremeno rešavati i problem sa protokom teretnih vozila u centru grada.

On je najavio da je u nastavku parcele od pet hektara predviđeno proširenje carinarnice i parking prostora za 250 kamiona i oko 150 automobila.

Direktor Logističkog centra Predrag Marković ukazao je da je Međunarodni teretni terminal na Novom Beogradu jedan je od najmodernijih u regionu i najveći tog tipa u Srbiji, kroz koji dnevno prođe više od 500 kamiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari