Vesić: Kontrolisano više od 150 domova za stara lica u Beogradu 1Foto: Beta/ Beoinfo

Grad Beograd izvršio kontrolu 152 privatna doma za stara lica, koliko ih je registrovano na teritoriji Beograda, i naveo da je većina domova kupila na vreme zaštitnu opremu, sredstva za higijenu i uspostavila karantin, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je, kako porenosi Beoinfo, rekao da ima i onih domova koji zaštitnu opremu imaju za narednih mesec dana, ali i onih koji imaju za još manje od nedelju dana.

„Teška situacija je, osim u staračkom domu ‘Doživeti stotu’, i u jednom privatnom domu u kome trenutno boravi 20 korisnika”, rekao je Vesić. On je naveo da na teritoriji Beograda rade 152 licencirana privatna doma za stare, a da je 20 domova prestalo sa radom. Gradska uprava je predložila da zdravstvenu kontrolu nad domovima za stare preuzmu lokalni domovi zdravlja, rekao je Vesić.

“Mi ćemo, preko opštinskih štabova i volontera pomoći privatnim domovima za stare da održe potpunu izolaciju koja je propisana za osobe starija od 65 godina”, naveo je zamenik gradonačelnika.

Vesić je rekao da je izveštaj prosleđen premijerki Srbije Ani Brnabić, ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranu Đorđeviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari