Vesić: Na sajmu ugovoreno 65 hiljada noćenja u Beogradu

Ostavite komentar


  1. U zemlji Oz sve je moguce, juce je jedan od tih 65.000 turista zavrsio u Klinickom centru jer je taksista kod zeleznicke stanice upao u rupu i tom prilikom katapultirao turistu u krov svoga vozila. Blago nagnjecenje vrata u Klnickom Centru Beograd su sanirali sa 15 metara zavoja i 50 grama joda (kojim su mu isflekali kosulju) i uputili turistu na snimanje vrata u privatnu bolnicu, gde su osamucenom strancu uradili sve krvne analize, dolper abdomena, klonoskopiju (doduse u anesteziji), spirometriju i konacno rentgen vrata za tricavih 500 eura. Taksista je u skladu sa preporukom gradskog menadezera odlucio da ne naplati cekanje ispred bolnice i turisti oduzeo preostalih 50 eura u dinarskoj protiv vrednosti od 7.000 dinara i time pojacao gradski budzet (ako plati pausal ovog meseca).
    Turistu je ispred Tulip Inn-a ostavio u 4.00 h ujutru u omamljenom stanju a kasnije su na recepciji poslali jos jedan taksi posto je turista bio smesten u Holiday Inn-u.Pretpostavljam da kad sledeci put bude dosao jedan od ovih 10 interaktivnih panela ce mu svakako biti od pomoci u trazenju bonice u kojoj ce usivanje arkade i stavljanje gipsa manje od 500 eura.

  2. Ako je Beograd prošle godine »zaradio« oko 800 miliona € od turista, kako tvrdi zamenik gradonačelnika Beograda, prosta matematika govori da je svaki od turista koji je prošle godine posetio Beograd, a bilo ih je malo manje od 1,2 miliona, barem tako kaže zvanična statistika, za vreme boravka u Beogradu potrošio oko 670 €. Imajući u vidu da je statistika zabeležila, da su turisti prošle godine u Beogradu realizovali oko 2,5 miliona noćenja, matematika kaže, da je svaki turista trošio dnevno oko 365 €, naravno ako je verovati izjavi zamenika gradonačelnika Beograda da je »zarada« od turizma prošle godine bila oko 800 miliona €. Da li su i koliko od boravka tih 1,2 miliona turista u Beogradu zaradili hotelijeri, teško je reći, ali imajući u vidu poznate mi cene hotelskih usluga; BB i HB koje agencije plaćaju hotelima za goste iz inostranstva koje dovode u grupama, mislim da neću da pogrešim ako kažem, da bi hotelijeri bili presrećni kada bi u Beograd u grupama dolazili i »malo platežniji« gosti. Da li je Beograd jedna od petnaest najtraženijih destinacija za izraelske goste teško je reći pogotovo imajući u vidu da su gosti iz Izraela u Srbiji prošle, 2018. godine ostvarili 98.833 noćenja, odnosno za 21% manje noćenja nego 2017. godine. Istovremeno su gosti iz Izraela u Sloveniji prošle, 2018. godine ostvarili 231.196 noćenja, odnosno za 17,5% više noćenja nego 2017. godine.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.