Vesić: “Netačni tekstovi Danasa, pitajte nas, mi smo Grad” 1Foto: Beoinfo

Gradnju parka na mestu porušenih lokala pored Kalenić pijace, obišli su danas predstavnici gradske i opštinske vlasti, najavljujući “zelenu oazu”, na prostoru za koji gradski menadžer Goran Vesić objašnjava da je “saobraćajna površina”, pa kao takva ni ne treba da ima gradilišnu tablu, koja je bila predmet pisanja Danasa.

Redakciju Danasa, naime, interesovalo je zašto gradilište nema tablu sa informacijama ko je investitor, ko izvođač radova, ko je odobrio gradnju, nakon što je opština Vračar porušila lokale koje je upravo ona i prodala. Ipak, ni na jedno od ovih pitanja gradska informativna služba nije odgovorila a kada smo predočili gradskom menadžeru da smo “pitali Grad” on odgovara “evo mi smo Grad”.
Vesić objašnjava da radovi nisu obeleženi gradilišnom tablom jer u slučaju ovakvog uređenja ona nije ni potrebna jer se radi o saobraćajnoj površini.

– Nema gradilišne table zato što je ovo redovno održavanje, nije potrebna građevinska dozvola, ovo je saobraćajna površina ona se nalazi u okviru programa redovnog održavanja i tako se uređuje – objašnjava Vesić dodajući da bi dozvola bila potrebna u slučaju da se gradi potpuno novi park, a da je ovo samo uvođenje komunalnog reda. Gradski menadžer je objasnio i da radove izvodi JP “Beograd-put” a da je parcela u svojini Grada pa je za radove nadležan Grad, ne opština. Opština je, objašnjava on, bila zadužena samo za rušenje lokala koji su bili na tom prostoru. Vesić dodaje da su “netačni tekstovi Danasa o ovoj priči” odnosno o rušenju lokala koji su se nalazili na budućem platou, između ulica Krunske, Kursuline i Viške.

– Netačno je da objekti nisu mogli da budu srušeni dok nije završen postupak legalizacije, kako ste vi pisali, ovi objekti nisu srušeni po tom osnovu već po odluci o komunalnom redu. To su bili privremeni objekti i njihovim rešenjima piše da imaju dozvolu do privođenja nameni, oni su znali da će to morati da se desi – tvrdi Vesić. On podseća i da se u blizini nalazi požarni izlaz iz garaže Vukov spomenik, te da zbog toga “na ovoj površini nikada ne može ništa da se gradi”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari