Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas, na predstavljanju Strategije za bezbednost saobraćaja od 2017. do 2020. godine, postavljanje novih 60 kamera u sistem saobraćaja i nastavak izgradnje biciklističkih staza koje prema planu u narednih 10 godina treba da pokrivaju 120 kilometara u Beogradu.

Očekuje se izmeštanje autobuske stanice na Novi Beograd, dok će Stari savski most biti zamenjen novim. Planira se izgradnja tunela koji će da spoji obale Save i Dunava, a kretaće se trasom ispod Bulevara despota Stefana, najavio je Vesić.

Vesić je rekao da bi trebalo raditi tunel ispod Topčiderskog brda kako bi u funkciju bio stavljen drugi krak Mosta na Adi i cela petlja preko Rakovice bila spojena sa naseljem Vidokovac, dok je već spojen Tošin bunar sa Mostom na Adi, prenosi Beoinfo.

On je najavio da će u naredne dve, dve i po godine početi realizacija prve linije metroa u Beogradu, koja će rasteretiti saobraćaj i omogućiti brzu vezu za sve delove grada, kao i izgradnja mosta preko Ade Huje i mosta na obilaznici oko Beogada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari