Vesić: Potpisan ugovor za kupovinu sto novih zglobnih autobusa

Ostavite komentar


  1. Zašto bi se od Rusije kupovali tramvaji, kada fabrika Siemens Mobility u Kragujevcu proizvodi trenutno u svetu najmodernije »Avenio« tramvaje, pa je tako 21. decembra prošle, 2020. godine gradu Bremen isporučen prvi od 47 naručenih »Avenio« tramvaja. Zato se sada postavlja pitanje, ako je Simens Mobility odlučio da se tramvaji za Bremen i mnoge druge gradove u Nemačkoj i šire proizvode u Srbiji, čime je to Rusija »zadužila« nadležne u Srbiji, da se međudržavnim sporazumom i naravno bez tendera, kupuju tramvaji proizvedeni u Rusiji koji ipak nisu u rangu »Avenio« tramvaja. Sa druge strane, kada bi se tramvaji kupili od fabrike u Kragujevcu i »mali od palube« zna da bi tako veći deo novca ostao u Srbiji, što nije slučaj kada bi se kupili tramvaji proizvedeni u Rusiji.

  2. dobro je sto ce biti novih buseva ali ima jedan problem kako mi koji zivimo u domovima to jest ustanovama socijalne zastite kako moze nama da se pomogne u vidu karata za prevoz

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.