Vesić: Pristupne saobraćajnice za "Prokop" do sredine godine 1

U toku su radovi na pristupnim saobraćajnicama za železničku stanicu „Beograd centar“ (Prokop) iz Bulevara kneza Aleksandra a njihov završetak očekuje se sredinom ove godine, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

– Radovima, koji su vredni 380 miliona dinara, treba da se poveže Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića sa stanicom „Beograd centar“ (Prokop). Završeni su svi zemljani radovi kao i tri potporna zida dužine oko 100 metara a završava se potporni zid za sam most u dužini od 140 metara. Urađeni su svi potporni stubovi za most a završena je i fekalna i kišna kanalizacija. Dužina same saobraćajnice biće 770 metara, imaće četiri trake, razdelno ostrvo širine dva metra, dva autobuska stajališta, most od 145 metara kao i biciklističko-pešačku stazu u dužini od 200 metara. Sve to pratiće i izgradnja 1.500 metara kanalizacione mreže i 560 metara vodovoda. Urađen je dakle veliki deo posla i očekujemo da sredinom godine imamo kompletno povezan Bulevar Aleksandra Karađorđevića sa stanicom „Prokop“ – rekao je Vesić, najavivši da je sledeći korak grada da se izgrade saobraćajni pristupi stanici „Beograd centar“ sa donje strane od auto-puta.

Govoreći o značaju radova, gradski menadžer je podsetio da su radovi na izgradnji stanice počeli davne 1977. godine prema ideji najboljeg legendarnog gradonačelnika Beograda Branka Pešića iz 1970. godine, a po tadašnjim planovima rok za izgradnju iznosio je 18 meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari