Vesić: Rekonstrukcija ulice Ljutice Bogdana 1Foto: Fonet- Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesic izjavio je danas da stanari Cetinjske ulice nemaju razloga za protest pošto će problem buke iz ugostiteljskih objekata biti rešen novim gradskim propisima kako je dogovoreno.

Vesić je tokom obilaska radova na rekonstrukciji ulice Ljutice Bogdana izjavio da su stanovnici Cetinjske ulice u pravu ali da gradske vlasti sa tim konkretnim problemom nemaju veze jer je ugostiteljski objekat u privatnom vlasništvu.

On je rekao da će skupština grada usvojiti novu gradsku odluku po kojoj će biti zabranjeno emitovanje muzike u krugu od 150 metara od stambenih zgrada i dodao da gradske vlasti moraju da nađu meru između prava građana na miran san i prava ugostitelja da rade.

Govoreći o rekonstrukciji ulice Ljutice Bogdana, on je rekao da radovi treba da budu završeni do sredine idućeg meseca i dodao da je za to izdvojeno 48 miliona dinara.

Vesić je na pitanje novinara o nedostatku vrtića u naselju Vojvoda Stepa rekao da tamo nedostaje jedan vrtić ali da se stanovnicima naselja Kumodraž ne može zabraniti da svoju decu upisiju u vrtić u tom naselju.

Njima treba drugi vrtić ali nijedno naselje nije dobilo ono što su oni dobili, rekao je on.

Govoreći o radovima na rekonstrukciji Kalenić pijace, Vesić je rekao očekuje kraj sadašnje faze radova do kraja godine.

Radovi će se odvijati u četiri faze i očekujem da sve faze biti završene u sledeće dve do tri godine, rekao je on i dodao da je odlučeno da se radovi odvijaju u fazama da bi građani mogli da koriste pijacu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari