Više događaja za doček Nove godine u Beogradu 1Foto: Opština Voždovac

U Beograd će, prema nekim procenama, ovih dana doputovati najmanje 100.000 ljudi, jer žele najluđu noć da provedu na platou ispred Skupštine Srbije, na Sava promenadi ili u nekom od kafića i restorana, ali nadležni apeluju da se ne zloupotrebljava to što je Beograd „jedina prestonica u Evropi koja može da organizuje doček Nove godine“.

Ispred Narodne skupštine Srbije nastupiće Sara Jovanović, Marija Šerifović i Jelena Karleuša, dok će Goran Bregović održati koncert na Sava promenadi.

Pored koncerata i vatrometa, Beograđani i turisti moći će da gledaju lasersko osvetljenje Kule Beograd.

Za one koji će prisustvovati koncertima organizovani su punktovi za antigensko testiranje, obezbeđene su maske, dezobarijere, ali se zbog dočeka na otvorenom neće tražiti ili proveravati kovid propusnice.

Moguć je samo pešački prilaz skupu, postavljene su barijere oko Pionirskog parka – praktično od Ulice kralja Milana ka Takovskoj sa jedne strane i sa druge strane od Dečanske ulice ka prilazima skupu.

Ulazi se isključivo kroz kontrolne punktove i radnici fizičko-tehničkog obezbeđenja biće na svakom od ulaza.

Do izmena javnog gradskog prevoza doći će 31. decembra od 17 časova, u pravcu ka Domu Narodne skupštine, a od 18 sati više neće biti moguće skrenuti iz tunela prema Narodnoj skupštini.

Od 20 sati biće zatvoren saobraćaj iz Bulevara kralja Aleksandra.

Narednog dana, 1. januara 2022. godine, u svih 17 beogradskih opština organizuje se Ulica otvorenog srca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari