„Vrabac servis” – usluga za građane i turiste

Ostavite komentar


  1. Novina je da se planira autobus u pešačkoj zoni. Ako je jedan od dva cilja beogradskih vlasti da ljudi mogu brže da dođu sa jedne na drugu tačku – Trga republike, Kosančićevog i Obilićevog venca, a vozila se kreću usporeno, kako će se olakšati stanovnicima grada, ne samo starograđanima, da dodju brzo do 7 fakulteta beogradskog univerziteta, doma zdravlja, Narodnog muzeja, Narodnog pozorišta, SANU, Kolarčeve zadužbine, da – i sedišta javnog preduzeća Koridora Srbije? Ako je cilj gradskih vlasti – turistička atrakcija – onda se to u svetu drukčije organizuje. Promašaj je i ako je „Vrabac servis” sa svojom kružnom linijom od 2, 5 km neka simulacija ili „maketa kruga dvojke”. Starograđani su zahvalni predsedniku opštine Stari grad što je vraćen trolejbuski saobraćaj od Studentskog trga ka drugim delovima Beograda.

  2. Tek sad vidim zasto je trg grozan. Zgrade Pozorista i Muzeja se uklapaju jedna sa drugom, ali tu je staklena hotelcina, zgrada pored Muzeja – kvadar debelih zidova i predimenzionirane visine, plus nekadasnja gradska kafana – ne znam.kad izgradjena ali tipicnog socrealisticog izgleda. Ovaj haos „stilova“ bio.je zaklonjen drvecem. Sad je sve ogoljeno, izgleda kao da zena dlakavih nogu navuce bele sokne i obuje crne salonke.Doduse, nekima se svidjaju i takva zena i ovakav trg.

    1. Strasno uzasna je ova betonska povrsina sa nekim jadnim decimal.u njoj.
      Ovi stvarno nemaju veze ni sa com.
      Postovanje Redakciji Danasa

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.