Vučić dobio medalju i od SUBNOR-a 1Foto: Instagram, Budućnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom SUBNOR-a, povodom Dana oslobođenja Beograda.

Posebno počastvovan što sam mogao da stegnem ruku i dvojici boraca koji su učestvovali u oslobađanju Beograda – Ljubiši Antonijeviću i Dragoslavu Dimitrijeviću, glasi Vučićeva objava na Instagram nalogu Budućnostsrbijeav.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Tokom sastanka, predstavnici SUBNOR-a su uručili predsedniku Vučiću medalju borca, dodeljenu u julu 2021. godine, i tom prilikom istakli da je upravo predsednik Vučić dolaskom na vlast uveo promene u zemlji i povratak putu antifašizma, oslobodilačkoj i nadasve pobedničkoj tradiciji srpskog naroda, saopšteno je iz pres službe predsednika.

„Uz Vašu podršku, ove godine prvi put SUBNOR Srbije je domaćin Evropske konferencije antifašista. Ne samo da ste vratili dostojanstvo borcima NOR-a i izvukli ih iz zaborava, nego ste vratili dostojanstvo i borcima protiv NATO agresije, slaveći i obeležavajući herojska dela boraca sa Paštrika i Košara, kao i svih ostalih učesnika u borbi protiv NATO agresije. Zato Vam iskreno odajemo priznanje i uručujemo Medalju borca na ogrlici kao istinskom borcu za očuvanje integriteta, suvereniteta, mira i stabilnosti u Srbiji i regionu“, naveli su predstavnici SUBNOR-a uručivši medalju predsedniku Vučiću, prenosi se u saopštenju.

Tom prilikom, predsednik Vučić je zahvalio predstavnicima SUBNOR-a na uručenom priznanju i istakao da srpski narod nikada neće zaboraviti hrabru borbu i veliku žrtvu oslobodilaca, zbog kojih Beograd danas živi kao slobodan grad, te da današnja jaka i slobodarska Srbija pokazuje da njihova žrtva nije bila uzaludna, dodaje se.

Sastanku su prisustvovali i bivši borci Ljubiša Antonijević i Dragoslav Dimitrijević, koji su učestvovali u oslobođenju Beograda, ističe se u saopštenju Vučićeve pres službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari