Na opštini Obrenovac uveliko se gradi banjski kompleks, koji će predstavljati skup servisa koncentrisanih na jednom mestu, a čiji je glavni zadatak održavanje i poboljšanje zdravlja tela, uma i duha, kaže za naš list predsednik opštine Miroslav Čučković. Prema njegovim rečima projekat je započet 2008. godine i trebalo je da sadrži tri lamele. Međutim, zbog nedostatka novca morali su da preprojektuju obejkat i da u jednoj lameli naprave kompletan spa centar.


– Koristeći prirodna bogatstva područja na kome treba da se nađe budući objekat stvoriće se jedan multifunkcionalni kompleks koji u sebi sadrži banju, rehabilitacioni centar, bazene sa saunama, restoran zdrave hrane. Ovaj objekat će posedovati spa i velnes sadržaje kao što su: tursko i rimsko kupatilo, bazen, slana soba, sale za vežbanje, đakuzi kade i sve prateće sadržaje. Ciljna grupa su poslovni ljudi, penzioneri, mladi i svi koji žude za relaksacijom, kako Obrenovčani, tako i Beograđani – objašnjava Čučković. On dodaje da se parcela, na kojoj treba da se nađe budući objekat, nalazi se na samom ulazu u Obrenovac i zauzima površinu od oko 65 ara. Karakteristično za položaj budućeg kompleksa ističe predsednik opštine, jeste blizina hotela, bazena, budućih sportskih terena i zaštićene zelene zone izletišta Zabran.

– Izuzetno je bitna i činjenica da se na samoj parceli nalazi izvor lekovite sumporovite vode. Parcela je sa svoje zapadne strane omeđena kanalom Kupinac, čije je sređivanje u planu. Sa druge strane kanala Kupinac nalazi se naselje Topolice. Ovo područje je obrađeno Planom detaljne regulacije banjskog, sportskog i stambenog kompleksa Topolice u Obrenovcu. Sam kompleks će imati 1,100 metara kvadratnih. Od Ministarstva finansija, odsek za turizam koje je od početka podržalo projekat i učestvovalo u izgradnji, obezbedili smo sredstva za drugu fazu projekta u vrednosti od 55 miliona dinara za završetak unutrašnjih radova – ističe Čučković. Kako kaže, Obrenovac kao grad imaće jedno mesto, pre svega za one kojima posao donosi mnogo stresa i gde će moći da se oporave. Sa obzirom na to da je ovakav objekat kuriozitet u ovom delu Beograda, Obrenovac može računati i na goste koji su u prolazu ili na odmoru u ovom delu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari