Bazeni u sportskom centru „11. april“ biće rekonstruisani do 1. juna. Vrednost investicije je 355 miliona dinara, projekat sprovodi Agencija za javne nabavke a investitor je Grad.


U drugoj fazi, koja je u toku, predviđena je sanacija sva tri zatvorena bazena, olimpijskog, 25-metarskog i školskog za obuku neplivača. Radovi podrazumevaju zamenu pločica, termoizolaciju krova, zamenu stakala, elektroradove, klimatizaciju, ventilaciju, podno grejanje kao i instalaciju vodovoda i kanalizacije.

– U prvoj fazi radova koja je počela 2010. godine, završena je sanacija kotlarnice, podstanice, rekonstrukcija mokrih čvorova, svlačionica, zamena stolarije i termoizolacija fasade – ispričao je Branko Janković, direktor Agencije za javne nabavke.

Sportski centar „11. april“ obišao je juče pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić.

– Nakon punih 20 godina bazeni će ponovo biti u funkciji. Podsećam da smo u jednom momentu imali samo jedan bazen koji radi, na Banjici. U proteklom periodu rekonstruisali smo krov na Tašmajdanu, potpuno sredili bazene u sportskom centru „Milan Gale Muškatirović“, izgradili potpuno nove na Zvezdari i sredili postojeće na Košutnjaku. Završetkom radova u sportskom centru „11. april“ , Beograd će dobiti ono što zaslužuje da ima uzimajući u obzir rezultate koje ovdašnji sportisti postižu. Lično sam vezan za ovaj bazen jer sam ovde naučio da plivam, kao i mnogi sportisti, šampioni u plivanju i vaterpolu – izjavio je Šapić.

Pomoćnik gradonačelnika je podsetio da će stanovnici tog dela grada na jesen na raspolaganju imati uređen još jedan sportski centar. Reč je o Hali sportova, nekadašnjem simbolu sporta u opštini Novi Beograd. Takođe je ukazao da se rekonstrukcijom „11. aprila“ završava sanacija beogradskih bazena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari