Iako se najčešće vezuje za leto, Ada Ciganlija nudi bezbroj mogućnosti za zabavu i rekreaciju tokom cele godine. I za zimsku sezonu uprava Ade priprema nove sadržaje, pre svega veliko klizalište na otvorenom kakvo je prvi put bilo prošle godine. Prošle godine je klizalište na Adi bilo najposećenije u gradu, zbog čega je uprava odlučila da i ove zime obraduje Beograđane. Klizalište će raditi tokom zimskog perioda, kada to vremenski uslovi budu dozvoljavali, a ulaz će biti besplatan.

Takođe u pripremi je otvaranje centra za vodene sportove kao i sportska hala sa teniskim terenima. Radovi se privode kraju i očekuje se da ova dva objekta uskoro počnu s radom. Centar za vodene sportove biće jedinstveni trening centar za sve vodene sportove.

Nova sportska hala nalazi se na levoj obali Savskog jezera preko puta mini-golfa kod postojećih teniskih terena sa šljakom. Hala će se prostirati na više od 1.000 kvadratnih metara i imaće dva teniska terena sa tribinama. Sami tereni su građeni po najsavremenijim standardima kakve imaju profesionalni teniski tereni u svetu. Tereni će imati najkvalitetniju tvrdu podlogu kakva se koristi na turniru US Open.

– Cilj nam je da Ada živi tokom cele godine, te zato mnogo ulažemo u širenje ponude. Prošla jesenja i zimska sezona se pokazala kao veoma uspešna, sa velikim brojem zadovoljnih posetilaca, a ove godine želimo da odemo korak dalje – istakao je direktor JP Ada Ciganlija Zoran Gajić i dodao da će ove jeseni i zime na Adi biti zabave za sve generacije.

Otvorena sportska igrališta za odbojku, mali fudbal, košarku, tenis, rukomet, bejzbol, biciklistička staza, multifunkcionalno igralište za osam sportova, najsavremenije fudbalsko igralište sa veštačkom travom, jedinstveno u čitavoj Srbiji, samo su neki od brojnih terena koji su na raspolaganju njenim posetiocima.

Vežbanje na otvorenom

U aprilu je otvoren najsavremeniji trim-park za vežbanje na otvorenom. U okviru parka je 20 sprava za vežbanje. Posebna pogodnost je mogućnost vežbanja uz stručnu konsultaciju profesora fizičke kulture. Pored parka se nalazi i Holmerova trim-staza, takođe na raspolaganju kako profesionalnim sportistima tako i rekreativcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari