Privremene izmene saobraćaja na mostu Gazela stupile su na snagu od sinoć i trajaće do ranih jutarnjih časova ponedeljka. Za saobraćaj je zatvoren pravac mosta od Šida ka Nišu, dok će se vozila redovno kretati na drugoj polovini mosta. Jedna od dve trake biće namenjena kretanju vozila koja se saobraćaju iz pravca starog dela grada ka Novom Beogradu, a druga za saobraćaj koji se odvija od Novog Beograda ka starom delu grada.


Na saobraćajnoj petlji „Sava centar“ za vozila koja dolaze iz smera Šida se zatvara silazna rampa sa auto-puta E-75 ka ulici Vladimira Popovića, dok će za isti pravac biti zatvorena i rampa na saobraćajnoj petlji „Mostar“, pa će vozila silaziti sa Gazele ka Bulevaru vojvode Putnika, Ulici kneza Miloša i Savskoj ulici. Vozači koji žele da se sa auto-puta E-75 isključe ka Beogradu koristiće saobraćajne petlje kod „Arene“ u pravcu ulica Španskih boraca ili Antifašističke borbe. Oni mogu da se isključe i po prelasku mosta „Gazela“ preko saobraćajne petlje „Autokomanda“.

Privremeni režim rada linija javnog prevoza, primenjen još sa početka ove faze radova važi će i u toku vikenda. Autobusi na linijama 74 i 94 u smeru ka Omladinskom stadionu, odnosno Miljakovcu saobraćaće se preko petlje „Hitna pomoć“, dok će stanica „Sava centar“ u smeru ka centru grada biti privremeno pomereno u zaustavnu traku pre početka niše za autobuse. Iz grada apeluju na sve vozače da u zoni radova prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Radovi u Karađorđevoj

Zbog zamene tramvajske skretnice u Karađorđevoj ulici u subotu će od 6 do 20 sati biti onemogućeno kretanje tramvaja iz pravca Glavne železničke stanice ka Novom Beogradu i Pristanišu, saopšteno je iz GSP „Beograd“. Kako se navodi, zbog tih radova biće izmenjen režim rada tramvajskih linija. Linija 2 saobraćaće samo na spoljašnjem krugu: Pristanište – Glavna železnička stanica – Trg Slavija – Vukov spomenik – Dorćol – Pristanište, dok će linija 7 ići preko Dorćola: Blok 45 – Pristanište – Dorćol – Ustanička. Linija 9 saobraćaće na relaciji: Blok 45 – Pristanište – Kalemegdan, a vozila na toj liniji će nositi oznaku 9L. Linije 10 i 12 biće pojačane, dok će linije 7L i 13 biti ukinute. Na izmenjenim delovima trase tramvaji će koristiti postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza. M. K.

U nedelju zatvoren deo Terazija

Zbog održavanja skupa podrške i zahvalnosti narodu Japana pod nazivom „Beograd za Japan“, u nedelju, od 11 do 13.30 časova doći će do izmena u režimu saobraćaja. Za saobraćaj se zatvara deo Ulice Terazije, između Trga Nikole Pašića i Kolarčeve (u smeru od Trga Nikole Pašića ka Kolarčevoj ulici), Kolarčeva (u oba smera) i Trg Nikole Pašića (u smeru od Bulevara kralja Aleksandra ka Terazijama).

Autobusi javnog prevoza sa linija broj 24, 26, 27, 37 i 44 u ovom periodu kretaće se delimično izmenjenom trasom kroz Makedonsku i Dečansku i dalje svojim redovnim trasama. Autobus broj 31 i trolejbusi broj 19, 21, 22, 22L i 29 u ovom periodu kretaće se između Trga Slavija i terminusa na periferiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari