Zbog kompletne rekonstrukcije vodovodne i kanlaizacione mreže Žička ulica će do 15. aprila biti zatvorena za saobraćaj. Rekonstrukcija je počela juče, a iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije apeluju na Beograđane da budu strpljivi i tolerantni. Kako objašnjavaju u Beogradskom vodovodu rekonstrukcija je neodložna jer je mreža u Žičkoj ulici u veoma lošem stanju.


Zbog starosti mreže i velike saobraćajne opterećenosti juče je došlo do pucanja cevi.

– Iz ovih razloga, a i da se ovakve stvari ne bi dešavale u budućnosti, odlučili smo da rekonstruišemo kompletnu vodovodnu i kanalizacionu mrežu u Žičkoj ulici u ukupnoj dužini od 500 metara – saopštili su iz Vodovoda. Kako se precizira u saopštenju kontakt centru ovog preduzeća u utorak je prijavljen je slab pritisak i nestanak vode u Žičkoj ulici. Izlaskom na teren, ekipe su utvrdile da nema vidljivog kvara ni vode na ulici, pa su počele s kopanjem ulice u visini brojeva gde je prijavljen nestanak vode kako bi locirale kvar. Radovi su se izvodili tokom noći između 21. i 22. marta. Nakon odlaska ekipe, na 20 metara od saniranog kvara došlo je do novog pucanja vodovodne cevi, što je izazvalo ispiranje putne podloge i urušavanje samog puta. Putnički automobil koji je tada naišao propao je u urušeni deo puta. U vodovodu se izvinjavaju vozaču, vlasniku automobila, kao i putnicima zbog neprijatnosti koju su doživeli. U ovom preduzeću su obećali da će eventualnu štetu na automobilu nadoknaditi.

Danas bez vode

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži u Ulici put za Koloniju sutra, od 9 do 14 sati bez vode će ostati potrošači u Ulici put za Koloniju, kao i fabrika „Minel“ 1, 2 i 3. Za najnužnije potrebe obezbeđena je autocisterna s vodom za piće. Iz ovog javnog komunalnog preduzeća mole potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za osnovne potrebe. Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži u Tuzlanskoj ulici od 8.30 do 15.30 časova bez vode će ostati potrošači duž Ibarske magistrale, od Ratka Vujovića Čoče 17 do Tuzlanske ulice, kao i groblje Orlovača. Za najnužnije potrebe obezbeđene su autocisterne s vodom. Mole se potrošači da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Radovi u Ulici Đorđa Pavlovića

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži u Ulici Đorđa Pavlovića sutra od 9 do 14 sati bez vode će ostati potrošači u ulicama Dušana Radovića, Dragoljuba Ristića, Đorđa Pavlovića, Studenac, Ćurtovo brdo i Sedme srpske brigade. Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su autocisterne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari