Završena besplatna obuka za organsku proizvodnju 1Foto: Beoinfo

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković uručio je danas sertifikate učesnicima uspešno završene besplatne obuke za organsku proizvodnju u prostorijama Sekretarijata za privredu.

On je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog velikog interesovanja ljudi za ovu obuku i dadao da je cilj ovakvih savetodavnih obuka unapređivanje opšteg znanja iz oblasti organske proizvodnje.

Drago mi je da ste imali priliku da nešto naučite od eminentnih predavača. Nedavno smo takođe sa Poljoprivrednim fakultetom organizovali obuku za pčelare – podsetio je Veličković i dodao da će u narednim godinama ova obuka sadržati i praktičan deo.

Sekretar za privredu je istakao da organska proizvodnja predstavlja izuzetno atraktivnu poljoprivrednu delatnost u Srbiji.

Trenutno u našoj državi ima skoro 2.000 proizvođača organske proizvodnje na površini od 15.298 hektara. Zato je Grad Beograd prepoznao da je registrovanim gazdinstvima potrebno da imaju i ovakve besplatne obuke – rekao je on i najavio da će sledeće godine Grad dati subvencije od kojih će korist, pre svega, imati proizvođači organske hrane.

Veličković je najavio da će Sekretarijat za privredu u narednim godinama pored obuke za pčelare i organsku proizvodnju organizovati i besplatnu obuku iz oblasti voćarstva.

Slađan Simonović dobitnik sertifikata zahvalio je Sekretarijatu za privredu što je pružena mogućnost njemu i njegovom sinu da pohađaju obuku profesora Poljoprivrednog fakulteta.

Grad Beograd je mnogo pomogao mojoj porodici ovom stručnom obukom i ovo nije prvi put da sarađujem sa Sekretarijatom za privredu, jer je moje gazdinstvo subvencionisano sa 20 košnica pčela, kao i mogućnošću da izlažemo svoje proizvoda na Sajmu etno hrane i pića – rekao je Simonović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari