Na drugom spratu Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ juče se čula samo graja. Sa jabukama i bananama u rukama, đaci prvaci su nestrpljivo čekali važne gošće sa kojima će učestvovati u kulinarskoj radionici. A kada je ušla Orlica, zvanična maskota predstojećeg evropskog prvenstva u rukometu za žene, svi su nagrnuli sa oduševljenjem na nju. Nisu ni primetili da su naše najbolje rukometašice ušle u prostoriju.


Tanja Vučković, Jovana Bartošić, Jelena Nišavić, Ivana Milošević i Jovana Risović su sa prvacima ove vračarske škole pravile sendviče sa raznovrsnim povrćem promovišući pravilnu i zdravu ishranu.

Ovu akciju organizovali su UNICEF i kompanija Delhaize. Predstavnica UNICEF-a, Bojana Jovićević, rekla je da je vrlo bitno obrazovati decu još u ovom uzrastu o zdravom stilu života. „Naša istraživanja pokazuju da je broj dece sa prekomernom težinom u porastu, pogotovo u gradovima, a samo u Beogradu svako treće dete je gojazno“, rekla je ona.

Nakon kraćeg upoznavanja, šestoro dečaka i devojčica se „bacilo“ na pravljenje sendviča koje su ubrzo i pojeli. Najiskusnija rukometašica srpskog tima Jelena Nišavić priznala je da se ne snalazi baš u kuhinji, iako joj je i brat profesionalni kuvar: „Nemam vremena za kuvanje, ali kada nešto spremam, to je uglavnom riba ili piletina. Već 20 godina treniram i imam svoj ritam, pa mi pre treninga prijaju žitarice, jogurt, mleko ili neko voće.

Nakon druženja sa decom, sportistkinje će već u ponedeljak krenuti put Aranđelovca, Vrnjačke Banje i Kovilova, gde nastavljaju treninge. „Najbitnije je da budemo zdrave i cilj nam je da uspešno završimo grupni deo takmičenja“, rekla je Nišavićeva povodom prvenstva Evrope, koje počinje za manje od mesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari