A ko pita prosvetare

CRVENA TAČKA

Ostavite komentar


  1. Ништа није случајно! Урушавање просвете траје већ дуги низ година јер то некоме одговара.

  2. A ko pita decu? Ko pita roditelje? Prosvetari su izgubili kompas svojom krivicom. Maltene svaki dan mi dete dolazi iz škole jer nije moglo da pita nastavnicu nešto jer se držala, vikala na decu. Živci su im pukli i deca trpe posledice. Nije svako za ovu profesiju i ne može svako da radi sa decom.

  3. Tekst je jednostran. Nisu svi roditelji neopravdano nezadovoljni, nisu svi ni osvetnički raspoloženi pa da šalju „papire“ ministarstvu , naprotiv, većina ih je za saradnju sa školom što, često, nalazi na nerazumevanje i komunikaciju u kojoj dominira bahato ponašanje direktora, ako može da prođe, a ako ne može, onda se, bez blama, spuste na servilno ophođenje i onda sve može. Šokantno, lično iskustvo kao roditelja, posle koga sam, zgrožen,ostao pred nedostojanstvenim i neprincipijelnim ponašanjem. Nisu ni svi prosvetari oni u čijim dušama gori plamen nesebične ljubavi prema znanju i nameri da isto prenesu učenicima. Istina je na sredini, a problem se ne rešava jednostranim, navijačkim pristupom, mi ili oni. Rešava se pravom komunikacijom, stručnom, nepristrasnom analizom, empatijom o kojoj svi trube, a malo ko je ima. Prosveta je slika celog sistema apsurda i nakaradnih vredonsti u kome već dugo postojimo. Promena sistema i krah upropastiteljske vlasti jedini su put i ka reformi prosvete.

  4. Dogodilo se pre par godina u Hrvatskoj. Prosvetni radnici bili jedinstveni i potpuno obustavili rad u svim školama. Zašto nekada prosvetari u Srbiji nisu jedinstveni i hrabri, a njihovi sindikati jedinstveni i proglase potpunu obustavu nastave, sve dok im se ne vrati status koji su nekada imali i bili dostojanstveni članovi zajednice. Dozvolili su da njima brišu podove i direktori i roditelji i đaci. Ako su spremni da trpe zbog nekih sitnih interesa, onda nema više žalopojki.

  5. Skolstvo se urusava namerno od Suvara kod nas a to je trend i na celom zapadu. Nazovi slobode su dovele do anarhije. Sloboda vazi ako ne ugrozavas drugog sto je u slucaju inkluzije upravo suprotno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.