Zamenik predsednika udruženja „Ensarije“ Imad al Husini, poznatiji kao Abu Hamza, izjavio je juče da ta organizacija planira da organizuje proteste zbog „kršenja ljudskih prava osoba afroazijskog porekla u Bosni i Hercegovini“. „Kada prođu praznici organizovaćemo proteste u Sarajevu zbog kršenja naših prava.

Zamenik predsednika udruženja „Ensarije“ Imad al Husini, poznatiji kao Abu Hamza, izjavio je juče da ta organizacija planira da organizuje proteste zbog „kršenja ljudskih prava osoba afroazijskog porekla u Bosni i Hercegovini“. „Kada prođu praznici organizovaćemo proteste u Sarajevu zbog kršenja naših prava. Planiramo okupiti pet hiljada ljudi, ali ćemo poštovati sve zakonske procedure“, rekao je Abu Hamza Nezavisnim novinama.
On je ocenio da su odluke o oduzimanju državljanstava arapskim državljanima u BIH političke, a ne bezbednosne prirode, te da vlast BIH nema nikakve dokaze da su oni pretnja za nacionalnu bezbednost.
Nedavno je iz BIH deportovan Alžirac Atau Mimun nakon oduzimanja državljanstva BIH.
„Od njega su tražili informacije o Fahdovoj džamiji (džamija u Sarajevu) i drugim stvarima. Kad nije uradio šta su tražili od njega, pobegao je u Tešanj i tamo su ga uhvatili i deportovali“, istakao je Abu Hamza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari