Jedna brigu manje imaće trener Intera Žoze Murinjo u nastavku sezone pošto je njegov klub sinoćnjom pobedom nad Milanom, u gradskom derbiju 24. kola Serije A, praktično većstavio titulu „u džep“ – 2:1 (2:0). „Neroazuri“ sada imaju 11 bodova prednosti nad gradskim rivalom, a devet u odnosu na prvog pratioca, Juventus, što im omogućuje „miran san“ u Seriji A, odnosno više vremena za pripremu mečeva osmine finala LŠ protiv Mančestera.

Interu su bodove doneli Adriano i Dejan Stanković. Brazilac je svoj gol postigao rukom u 29. minutu, što arbitar Roberto Roseti nije video. Kapiten reprezentacije Srbije je mrežu je pogodio u 43. minutu, prelepim golom nogom, posle dodavanja Ibrahimovića. Imao je Stankovićjoš pre gola Adriana idealnu šansu da postigne i prvi pogodak na meču, ali je za razliku od 43. minuta previše oklevao što je omogućilo Ambrosiniju da mu loptu „skine“ sa noge i izbaci u korner. Jedini gol za Milan postigao je Pato u 71. minutu. Brazilski napadaču redovima „rosonera“ u suštini je glavni krivac za poraz Milana pošto je prethodno propustio mnogobrojne gol šanse. Rezervista Filipo Inzagi (zamenio povređenog Dejvida Bekama) je po ulasku u igru uspeo da postigne pogodak koji mu je poništen zbog ofsajda.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti da je Juventus protiv Sampdorije, na domaćem terenu, osvojio samo bod. Neverovatno je šta su Del Pjero, Amauri, Đovinko i ostali igrači „stare dame“ promašili, a u nekoliko navrata njihovim šutevima ka golu gostiju isprečile su se prečka i stativa. Izuzetno zanimljiv mečodigrali su Đenova i Fiorentina. Đenova je vodila sa 3:0, ali je crveni karton koji je dobio Đuzepe Biava u prvom poluvremenu ipak uticao da Fiorentina preko raspoloženog rumuskog reprezentativca Adrijana Mutua dođe do izjednačenja. Srpski reprezentativac Boško Jankovićbio je rezerva u domaćem sastavu, a Zdravko Kuzmanovićje igrao do 54. minuta za goste.

Trener Fiorentine pretukao je navijača Đenove. Prandeli je izlazeći sa stadiona pogođen tvrdim predmetom, pa je žustro reagovao nasrnuvši na protivničkog navijača koji mu se učinio kriv. Navijačje sa teškim telesnim povredama odmah prebačen u lokalnu bolnicu.

Rezultati

Lacio – Torino 1:1 (0:1), Napoli – Bolonja 1:1 (1:1) /subota/, Đenova – Fiorentina 3:3 (2:0), Atalanta – Roma 3:0 (0:0), Juventus – Sampdorija 1:1 (0:1), Kaljari – Leće 2:0 (0:0), Kijevo – Katanija 1:1 (0:1), Ređina – Palermo 0:0, Sijena – Udineze 1:1 (0:0), Inter – Milan 2:1 (2:0)/nedelja/. Tabela: Inter 56, Juventus 47, Milan 45, Fiorentina 42, Đenova 41…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari