Advokat aktiviste iz Vranja: Dragan Antić priveden na informativni razgovor protivzakonito 1Foto: Aleksandar Latas/ Danas

Odbornik Ekološkog ustanka u Vranju i aktivista Dragan Antić, koji je priveden danas, osumnjičen je za krivično delo „pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja“, izjavio je njegov advokat Igor Zlatković, takođe odbornik u Skupštini grada Vranja.

Zlatković je za portal InfoVranjske rekao da nadležni nisu saopštili šta se Antiću konkretno stavlja na teret i kojim radnjama je eventualno izvršio krivično delo za koje je osumnjičen.

Prema rečima Zlatkovića, Antić je priveden na informativni razgovor protivzakonito.

„Privođenje je izvršeno bez uručivanja poziva od strana policije i protivno Zakonu o krivičnom postupku, imajući u vidu da je priveden u svojstvu građanina“, rekao je Zlatković.

Po nalogu Višeg suda u Beogradu obavljen je pretres stana Antića, a prema rečima Zlatkovića, nikakvi predmiti niti tragovi krivičnog dela koje mu se stavlja na teret nisu pronađeni.

Zlatković je ocenio da je takvo postupanje zapravo zastašivanje građana u njihovoj borbi protiv kopanja litijuma u Srbiji.

Pored Zlatkovića, pretresu Antićevog stana prisustvovao je i narodni poslanik iz Vranja Slobodan Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari