Advokat Dikića: Dokaza nije ni bilo 1Foto: Fonet / Marko Mišić

Advokat Bratislava Dikića, bivšeg načelnika Žandarmerije koji je uhapšen u Crnoj Gori, rekao je da je neverovatno da dokazi za koje se navode da su ključni, poput oružja, mogu da budu uništeni, kako je na crnogorskoj televiziji izjavio glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić.

„Neverovatno je da su krucijalni dokazi na osnovu kojih bi trebalo da se utvrdi da su građani Srbije pripremali državni udar u Crnoj Gori navodno uništeni“, rekao je za Blic Milan Petrović, advokat Dikića i dodao da ta činjenica potvrđuuje tezu odbrane da tog dokaza nije ni bilo.

„Ne postoji nijedan dokaz koji ukazuje na to da su Bratislav Dikić i drugi uhapšeni državljani Srbije u Crnoj Gori bili umešani u to za šta ih tereti Specijalno tužilaštvo“, rekao je Petrović.

Petrović se osvrnuo i na transkript navodnog razgovora Bratislava Dikića i izvesnog Sinđe, koji je, kako kaže „na čudan način“ objavljen u crnogorskim medijima. „Odgovorno mogu da potvrdim da na tom transkriptu nije glas Bratislava Dikića. Ukoliko to bude stvarni dokaz, mi ćemo tražiti da se taj glas izveštači i gotovo sigurno dokazati da smo u pravu“, rekao je Petrović.

On je naglasio da „svi ti dokazi, počev od transkripata, preko oružja ne postoje, a realna situacija bi bila da Specijalno tužilaštvo Crne Gore odustane od gonjenja nedužnih srpskih građana, pusti ih iz pritvora i okonča ovaj sramni postupak“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari