Advokat Miroslava Aleksića najavio da će bojkotovati ročišta, naveo i razlog 1foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na današnjem ročištu u Višem sudu u Beogradu punomoćnik Miroslava Aleksića izjavio je da će bojkotovati ročišta tako što više neće postavljati pitanja svedocima, kako bi skratio suđenje zbog lošeg zdravstvenog stanja Aleksića.

Punomoćnici oštećenih ovaj potez odbrane vide kao čin koji je namenjen javnosti, da bi se fokus stavio na Aleksićevo narušeno zdravlje, prenosi N1.

Iako se Aleksić na današnjem suđenju pojavio, odbrana tvrdi da je njegovo zdravlje zbog bolesti narušeno i da ne može da prati dalji proces.

Punomoćnik Aleksića, Zoran Jakovljević, prethodno je uputio primedbu na dopunski nalaz i mišljenje Instituta za sudsku medicinu u kom je istaknuto da je Aleksić, iako prima hemoterapiju, fizički sposoban da prisustvuje u daljem postupku u danima kada nije hospitalizovan.

Odbrana je navela da neće danas ni ubuduće postavljati pitanja svedocima jer je, kaže punomoćnik Jakovljević, “ključno da njegov klijent ostane živ, a ne da se mrcvari daljim procesom”.

Danas je bilo u planu ispitavanje dva svedoka, međutim, ni okrivljeni Aleksić nije imao pitanja, a za jednu od svedokinja je istakao da “ne zna o čemu ona svedoči”.

Miroslav Aleksić se tereti za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od toga dva kvalifikovana u produženom trajanju.

Naredno ročište zakazano je za 26. novembar, kada je u planu da budu ispitani ostali svedoci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari