Advokat Ninić: Odbijena žalba protiv rešenja o pritvoru za Vasa Antića 1Foto FoNet Milica Vučković

Advokat Ivan Ninić izjavio je danas da je žalba protiv rešenja o pritvoru za Vasa Antića, brata bivšeg predsednika Vojnog sindikata Srbije Nevice Antića, odbijena i da je o tome dobio usmenu informaciju iz Višeg suda u Kraljevu, a narednih dana očekuj i pisanu odluku o tome.

Ninić je FoNet rekao da ne postoji bilo koji osnovan razlog za pritvor do 30 dana, ali da, ipak, nije iznenađen takvom odlukom, jer taj predmet „nije na terenu prava i zakona“.

„U narednh mesec dana planirano je saslušanje svih osam svedoka, međutim, videćemo da li će politički centri moći i bezbednosni aparat sabotirati njihovo saslušanje, kao što je to rađeno u predmetu njegovog brata Novice Antića“, naveo je Ninić.

On je dodao kako je porodici Antić jasno da će se različite forme pritisaka nastaviti i narednih dana i da postoji zabrinutost za njihovu fizičku bezbednost.

Brat bivšeg predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića, Vaso, priveden je zbog poslovanja porodične firme koja se bavila izvozom voća i koja od 2017. nije u njihovom vlasništu, a od 2018. je ugašena.

Inače, nekadašnji prvi čovek Vojnog sidnikata Novica Antić oslobođen je iz pritvora 20. avgusta, nakon skoro šest meseci provedenih u pritvoru zbog optužbi da je zloupotrebio položaj predsednika Vojnog sindikata Srbije i zloupotrebio sredstva. Pušten je po sili zakona, jer Više tužilaštvo u Novom Sadu koje vodi taj slučaj nije podiglo optužnicu u zakonskom roku od šest meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari