Advokat: Novinar Zlatanović prekinuo štrajk glađu u pritvoru 1foto: Printscreen/YouTube/HelmCast

Urednik portala Srbin.info Dejan Zlatanović prekinuo je štrajk glađu, ali je Krivično veće Višeg suda u Beogradu odbilo žalbe odbrane na rešenje o određivanju pritvora, rekao je danas njegov advokat.

Advokat Marko Pušica rekao je agenciji Beta da je Zlatanoviću prilično ugroženo zdravlje i da je posle 12 dana štajka glađu u Okružnom zatvoru u Beogradu započeo Vaskršnji post.

„Zlatanović ima ozbiljne srčane probleme i pod nadzorom je zatvorskih lekara. On će do daljeg ostati u pritvoru jer je Krivično veće Višeg suda u Beogradu odbilo žalbe odbrane na rešenje o određivanju pritvora. Još nismo dobili sudsko rešenje i ne znamo koji su razlozi za takvu odluku“, kazao je advokat.

Dodao je da sudija za prethodni postupak još nije odlučivao o predlogu odbrane da se Zlatanoviću zatvorski pritvor zameni kućnim.

„Taj predlog smo podneli pre sedam dana i moguće je da tužilaštvo odugovlači sa svojim izjašnjenjem“, rekao je Pušica.

Novinar Dejan Zlatanović je uhapšen 15. februara nakon protesta građana „Stop Vučićevoj izdaji Kosova i Metohije“ ispred Predsedništva Srbije. On je osumnjičen da je izjavom „ko potpiše, njega ubiše“ izvršio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari