Advokat: Početak suđenja studentu Dimitriju Radovanoviću zakazan za 29. februar 1Foto FoNet Milica Vučković

Početak suđenja studentu Dimitriju Radovanoviću, privedenom nakon protesta zbog izbornih neregularnosti ispred Skupštine grada Beograda 24. decembra, zakazan je za 29. februar, izjavio je danas njegov advokat Jovan Rajić.

Radovanoviću je u četvrtak ukinuta mera kućnog pritvora – zabrane napuštanja sobe u Studentskom domu, i omogućeno mu je da se brani sa slobode.

Rajić je za TV N1 rekao da su pre nekoliko dana, iz saopštenja višeg javnog tužioca, saznali da je protiv Radovanovića podignut optužni predlog.

„Još nismo dobili uvid u optužni predlog, niti u spise predmeta. To ćemo pravo moći da ostvarimo u ponedeljak, kako smo danas saznali u Višem sudu u Beogradu“, rekao je advokat.

Ocenio je da je rano govoriti o odluci suda i dodao da odbrana od početka tvrdi da u tom slučaju nema krivičnog dela koje se studentu stavlja na teret.

„Tužilaštvo je ovde radilo na neuobičajeno netransparentan način i suprotno Zakoniku o krivičnom postupku. Nismo imali mogućnost da prisustvujemo nijednom izvođenju dokaznih radnji. Kada sledeće nedelje budemo mogli da izvršili uvid u predmete i znali šta se stavlja Dimitriju na teret, moći ćemo konkretnije da se izrazimo i spremimo za početak suđenja“, naveo je Rajić.

Dimitrije Radovanović je priveden 24. decembra uveče posle opozicionog skupa ispred zgrade Skupštine Grada Beograda i optužen za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari