Novosadski advokat Arsenije Katanić odrekao se poslaničkog imuniteta kako bi pred Opštinskim sudom u Mionici moglo da mu se sudi po optužnici za sprečavanje izvođenja dokaza, saznaje agencija Beta u mioničkom sudu.

Katanić je poslanik Demokratske stranke Srbije u Skupštini Vojvodine, a tereti se da je tokom krivičnog postupka protiv istražnog sudije Vojnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu Vuka Tufegdžića pokušao da utiče na svedoka.

Opštinsko javno tužilaštvo u Mionici podiglo je protiv Katanića optužnicu kada je saobraćajni policajac Zoran Lazić iz sela Stanković prijavio da je kao branilac Vuka Tufegdžića pokušao da ga nagovori da promeni iskaz. Tufegdžić je pred Opštinskim sudom u Mionici nepravosnažno osuđen na 360, a njegov prijatelj Ilija Maričić na 300 sati društveno korisnog rada zbog ometanja policijskih službenika u obavljanju dužnosti. Oni su se 7. maja 2006. u Mionici usprotivili patroli saobraćajne policije koja je prilikom rutinske kontrole saobraćaja htela da podvrgne alko testu njihovog vozača Milana Draksimovića. Posle verbalnog duela sa policijom, Tufegdžić je nogom oštetio vrata njihovog službenog automobila, dok je Maričić jednog od policajaca sa leđa uhvatio za opasač. Tufegdžić i Maričić tada su bili uhapšeni i privedeni istražnom sudiji Opštinskog suda koji ih je posle saslušanja pustio da se brane sa slobode. Kataniću je pred kraj postupka Tufegdžić otkazao punomoćje, a suđenje advokatu nastavlja se 24. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari