Advokat Tomanović: Smenjeni inspektori Slobodan Milenković i Dušan Mitić 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Slobodan Milenković više nije  načelnik Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga i Dušan Mitić više nije na čelu operative, saopštio je danas advokat Zdenko Tomanović.

Kako je saopšteno formalnom odlukom Kabineta MUP-a raspoređeni su na druga radna mesta  izvan Odeljenja za borbu protiv droge.

Kako advokat Tomanović tvrdi u saopštenju odluka političkog vrha policije  je u suštini smena inspektora i predstavlja pre svega direktno sprečavanje dalje istrage i provere operativnih saznanja koja projekat „Jovanjica“ vode do centara moći u našoj državi.

On je ocenio da je ova smena je i osveta policajcima i pritisak pred dolazeće svedočenje.

„Smena inspektora je i poruka da ko ne prihvati laži centara moći, gubi profesionalnu i ličnu sigurnost a dobija  javne  optužbe, uvrede, diskreditacije, skupštinske i tabloidne hajke. To su matrica i obrazac postupanja  koji  ugrožavaju ceo društveni i pravni sistem“, navodi se u saopštenju.

„Centri moći smenom pokušavaju da,  u vezi kriminalnih delovanja,  lažiraju sadašnjost  i demontiraju  prošlost,  ali  Milenković i Mitić, zajedno sa velikim brojem poštenih policajaca i lica od integriteta, smeni neće dati budućnost,  jer su položili zakletvu da će služiti građanima Srbije i zato će se izboriti sa zloupotrebama struktura koje su okupirale deo naših institucija“, zaključio je Tomanović u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari