Srdan Škorofoto FoNet Milica Vuckovic

Advokat Udruženja novinara Srbije (UNS) Gordana Konstantinović izjavila je danas da u integralnoj verziji izjave novinara Srđana Škora o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, u emisiji na KTV televiziji, „ne postoji nijedan element bića krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, niti bilo kog drugog krivičnog dela“.

„Samo ugrožavanje sigurnosti kvalifikovano je tako da ono što je Škoro rekao uopšte ne može da se podvede pod to krivično delo“, rekla je Konstantinović za sajt UNS-a.

Konstantinović je istakla da treba uzeti u obzir da mnogi mediji nisu verodostojno preneli ono što je Škoro rekao, gostujući 25. juna u emisiji „Bez pardona“ na KTV televiziji.

„Ako tužilaštvo bude radilo svoj posao kako treba, kada pogleda ono što je Škoro zaista rekao, a ne ono što je izvučeno iz konteksta, videće da tu zaista nema elemenata krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti“, kazala je ona.

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je juče Prvom osnovnom javnom tužilštvu da formira predmet i ispita da li u navodima Škora ima elemenata krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, izvršenog na štetu predsednika Vučića i njegove porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari