Advokati traže zaštitu od države

Advokatske komore obeležile početak jednonedeljne obustave rada zbog ubistva njihovog kolege

Ostavite komentar


  1. A sta ako se utvrdi da ga je ubila ljubomorna bivsa zena. Bolje advokati da se pobune i da pocnu da izdaju fiskalne racune. Oni si veliki borci za pravdu i covekoljupci, do poslednje zute banke nesretnika koga treba da brane.

    1. ma more može i sadašnja…Pa zar bi mafija pri ubistvu advokata, poštedela drugu osobu (sina)? Ubistva mafije su takva da nema svedoka (likvidira se i svedok).
      Pre mislim da ubicu treba tražiti u 1) porodično-ljubavnim vezama, 2) političkim stvarima i tsl

  2. Saučešće porodici.
    Gospodo advokati, kad treba državi platiti poreze, onda vi imate posebna prava. Svi moraju plaćati porez u odnosu na zaradu. Osim vas. Vi plaćate paušalno.
    Nije as zabrinulo ubistvo niti jednog drugog čoveka, ali vašeg kolegu… To je naj veći zločin.
    Pravdu treba tražiti za svakog ubijeog a ne samo za advokate. Bio sam ubeđen da ste i vi ljudi, građani kao i mi svi ostali, ali ne.
    Nikad niste nikome oprostili ako vam nije platio odbranu.
    Niste voljni ni državu finansirati spram vaše zarade, ali zaštitu tražite veću nego svi ostali te iste države.
    Treba da vas je sramota.

  3. Saucesce porodici, nadam se da ce pravda biti zadovoljena. Mislim da advokati preteruju, neka samo rade svoj posao.

  4. „….– Iz naše perspektive, ubistvo advokata je jednako kao da je ubijen tužilac ili sudija. Ukoliko država ne reaguje na adekvatan način, neko će pomisliti da može da napadne sudiju ili tužioca – istakao je Tintor …“. To! Samo sto tu nesto gadno bazdi, Svuda u normalnom svetu ako se desi ubistvo, zrtve su po pravilu ili sudije ili tuzioci a nikad advokati!. Nema ni logike da bude drugacije. E sad, ako je u Srbiji obrnuto onda to zahteva ojasnjenje. Samo da se ne desi po onoj: ‘jurili zeca isterali vuka’ … Ali kad neces da se to desi ti osnujes komisiju …da ispija kafe.

  5. Kakvi su ovo komentari, „advokati preteruju“!? Ama ljudi ovo vam je slika i prilika Kolumbije i Pablo Eskobara, samo treba imati u vidu da Kolumbija ima 7 puta više stanovnika od Srbije! Učestalost ubistva advokata je tako otprilike 7 puta manje češća. Takođe imamo saradnju vlasti sa organizovanim kriminalom. Klasična bizarna situacija iz banana države. Advokati bi morali da budu mnogo oprezniji i drugačije da se organizuju, a ne da misle samo na novac. Ova vlast, ova pošast je podjednako problem celog naroda kao i advokata.

  6. Ja znam da je iz vaše perspektive, ubistvo advokata je jednako kao da je ubijen tužilac ili sudija, a kako to izgleda iz nase perspektive.Sta sve radite i ne birate sredstva da postignete cilj.Mislite o tome.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.