„Zašto ste dolazili bez hulahopki na časove, da mu olakšate?“: Gde prestaju advokatska pitanja i počinje mučenje žrtve silovanja

Ostavite komentar


  1. Ona sada bije bitku koja je ogromna, ako se ispravi način ophođenja prema žrtvi, mnogo više žena će se ohrabriti da prijavi silovanja. Pouzdano znam da ne prijavljuju baš zbog ovakvih iskustava na sudu. To je za zlostavljan ženu dodatno ponižavanje i neke završe samoubistvo jer ne mogu da podnesu to što su kao žrtve izložene stubu srama

  2. Komentari i analize su izlišne a ne bi trebalo ni određivatu kako posao treba da se obavlja! Postoje advlkati obe strane, tužilaštvo, sud…. Šta tu ina da se analizirao? Neka svako radi svoj posao, uključujući i
    branioca!

  3. Ovaj branilac se nije ni udostojio pristojan da dodju u sudnicu, hohstapler nije se ni obrijao. A sa njim Dule Savic, majko mila sta se taj mozak tu ukljucuje.

  4. Ovde se radi o ličnoj etici, ne toliko o profesionalnoj. Treba da budeš određena vrsta čoveka da ovo prevališ preko usta, nevezano od toga kojim se poslom baviš.

  5. Sudija ne zna svoj posao.
    Advokat može da postavi pitanje:
    „Da li ste dolazili bez hulahopki na časove ?“
    Ako je odgovor Da, onda može i pitanje Zašto.
    Ali ako je pitanje:
    „Zašto ste dolazili bez hulahopki na časove, da mu olakšate?“
    Tog momenta sudija treba da kazni advokata i da ga do kraja izbaci sa suđenja.

  6. Pa dobro. Ne treba nista više dodati. Samo još jednom pročitati njegovo pitanje.
    Nju nek osude za ne nošenje hulahopki (tada devojčice) a advokat sam sugeriše da mu je “posao” bio olakšan. Dakle i on sam potvrdjuje radnju odnosno izvršenje dela za koje se tereti.

  7. Da li bi Advokatska komora možda reagovala? Ovaj nije dostojan da se bavi advokatskom profesijom.

  8. Za početak, ona je za sada navodna žrtva silovanja, a on, navodni silovatelj. Meni stvarno ne ide u glavu, da neko četiri godine, barem četiri puta nedeljno ide na časove kod čoveka koji je u tom periodu navodno siluje više puta. To nije obavezna škola, ona tamo ide dobrovoljno, a ima poprilično bogatu i donekle uticajnu porodicu. Meni stvarno ne ide u glavu zašto nastavlja da ide tamo na časove, kad ju je čovek silovao, i to nastavlja da radi?!

  9. Ovo sudjenje je slika i prilika pravne drzave Srbije u kojoj su diplomirani pravnici jedan Vucic ili jedan Vulin. Nije tesko zamisliti kakvi su tek oni ostali.

  10. Očekujemo legalan i fer postupak kao i ispravnu presudu u državi sa razrovanim institucijama, uništenim i korumpiranim pravosuđem? Ma super, bravo za sve one koje politika ne interesuje i koji su iznad toga. Dolazi se polako do svakoga, samo je pitanje vremena, nema čuđenja. Sve je baš kao što treba, kako radimo, tako nam i jeste.

  11. @Reziel
    Da li bi tako Vi, Reziel, tako razmišljali i čak javno iznosili ovako mišljenje, osudu, da se to dogodilo Vašem detetu, sestri, majci?
    Ako Vam dete ide u školu, na neke slobodne, vannastavne aktivnosti, da li znate šta se tamo događa, ako se nešto neprimereno događa, možda dete ne sme da kaže, a ako odustane od škole, da li sme da objasni zašto? Da li znate sve to o Vašim najbližim?

Ostavite komentar


Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.