Advokatska komora Beograda: Sumnjamo da je napad na advokaticu Jelenu Tončić naručen 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Advokatska komora Beograda (AKB) osudila je jučerašnji fizički napad na advokaticu Jelenu Tončić iz Beograda koji se desio u Novom Sadu, ocenivši da se najverovatnije radi o naručenom napadu.

„Koleginica Tončić je napadnuta zbog bavljenja advokatskom profesijom, na ulici i s leđa, a sumnja se da je napad naručen od strane protivne strane njenog klijenta. Koleginica je oborena na zemlju i lakše povređena, a napadač joj je oteo mobilni telefon i pobegao“, navela je AKB.

Advokatska komora Beograda smatra da napad na Jelenu Tončić predstavlja još jedan primer koji ukazuje na sve prisutnije nasilje u našem društvu „pri čemu to nasilje postaje sve neselektivnije, a neiznalaženje sistemskog rešenja sve pogubnije“.

„AKB očekuje da Policijska uprava Novi Sad s dužnom pažnjom pristupi istrazi napada na koleginicu i u najkraćem roku otkrije učinioca. Napad se desio danju i na mestu pokrivenom sigurnosnim kamerama, te nema nikakvog opravdanja da se učinilac ne otkrije u najkraćem roku“, saopštila je Komora.

Advokatica Jelena Tončić potvrdila je Beti da je juče fizički napadnuta u Novom Sadu i da je slučaj prijavila policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari