Advokatska komora Vojvodine protestovala zbog privođenja advokata i pisanja medija 1Foto: RTV

Advokatska komora Vojvodine (AKV) osudila je danas način na koji je uhapšen advokat Goran Karadarević, kao i izveštavanje medija o tome i navela da advokatu nije određeno zadržavanje.

„Privedeni advokat je branilac osumnjičenih koji su lišeni slobode, nije mu određeno zadržavanje, niti je sa njim obavljen informativni razgovor“, navela je AKV u saopštenju za javnost.

Dodala je da pravo na pravično suđenje podrazumeva i pravo na branioca, koji ne može biti izložen ovakvim postupcima nadležnih organa.

„Advokatima mora biti garantovano da će se neometano pružati pravna pomoć građanima, u skladu sa Ustavom i zakonima“, navodi se u saopštenju.

Više medija objavilo je da je Karadarević priveden prilikom akcije hapšenja braće Hofman, Ljubana i Miljana Vidojevića u restoranu u Beogradu prošle nedelje.

Novosadski advokat se ubrzo nakon hapšenja osumnjičenih oglasio i objasnio da je on branilac braće Hofman i da je greškom priveden.

Braća Hofman, stara 31 i 28 godina, uhapšena su zbog sumnje da su fizički i verbalno maltretirali muškarca u jednom restoranu na Fruškoj gori.

Mediji su objavili da su obojica braće kikbokseri.

Protiv njih se 2018. godine vodio postupak jer su u maju te godine oteli Nenada Jakovljevića iz Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari