Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Nedopustivo je da zdravstveni radnici neće da se vakcinišu

Ostavite komentar


  1. NIje mi jasno kakva je to sada odbojnost među ljudima i ženama koje su već svojom profesijom za koju su se školovali, imali da nauče šta je preventiva od zaraznih bolesti i kakva je to Božja blgodet da su za većinu tih bolesti napravljene ili vakcine za predohranu, ili lekovi za njihovo lečenje. U slučaju kovida velikim naučnim i tehnološkin naporima čovečanstvo ne dobilo ne jednu već više vakcina različitim metodama. I sada, kao da su se samo prošetali kroz školu, neće da se vakcinišu i time zaštite sebe, ali još važnije da zaštite osobe u čijoj dijagnostici i lečenju učestvuju. Moj unuk le kekar u Nemačkoj, odmah je bez pitanja hoćeš-nećeš vakcinisan, inače bi bio suspendovan s posla i ostao na ulici. Dokle sa zvaniče strane, da ne kažem i jedne osobe, ovoliko podržavanje takvih stavova, a sve da se ne bi stvarala državom prourokovana nejednakost, što nije Ustavom dozvoljeno.
    Jednostavno, ministar da je ministar, ima na osnovu postojećeg zakona da bar ovo propiše uz primedbu da ko odbije, može da kupi svoje stvari i ide.

  2. @stari doktor: Vas sin u Nemackoj koji je lekar apsolutno nije morao niti mora da se vakcinise.
    Da zna o cemu pricam nije morao AKO nije hteo.
    Nije tacno da bi bio suspendovan jer ni 30% Nemackih medicinskih radnika nije vakcinisano, cak su odbili vakcinu.
    Prema tome, neisipitanu vakcinu imate pravo da odbijete, sta to nosi od konsekvenci, najvise je uticaj na Vase zdravlje.
    Ali obaveza ne postoji nigde, cak ni u kini.

  3. Kada vakcina bude odobrena po redovnom postupku i kad se ne bude potpisivala saglasnost o mogućim posledicama tada uvodite obaveznu vakcinaciju. Ovako ima da pljušte tužbe

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.