U organizaciji Centra za kulturu “Veljko Dugošević” u Kučevu održano je književno veče Dejana Cukića, autora knjige “45 obrtaja”.


– Dejan Cukić je više od četvrt veka uporedo sa muzičkom, gradio i karijeru novinara, publiciste posvećenog otkrivanju zanimljivosti iz rok istorije “45 obrtaja”. To su priče o pesmama – autorski zaokružen izbor najboljih i najvrednijih dela nekih od najpoznaitijih svetskih muzičara koji su radili i stvarali u prošlom veku, istakla je otvarajući ovo književno veče, direktorka Centra za kulturu “Veljko Dugošević’’, Jasmina Blagojević.

– Posebnu draž ovog izdanja predstavljaju prevodi i prepevi tekstova pesama. Jedino na Aerosmitovoj „Krenite za nama“ (Walk This Way) postoji problem, iz razumljivih razloga. Pokušajte sami i bez grimasa da prevedete na srpski: „Walk this way, just gimme a kiss, like this!“. U svakom slučaju, izrazi poput „dušo“, „draga“, „mala“, „o’ladiš“, „zezam”, u ovom kontekstu deluju sveže i životno. Bilo bi lepo i dobro kad bi se domaći rokeri, umesto traganja za metafizikom i sigma-deltom, u obraćanju publici vratili jednostavnim svakodnevnim rečima, rekao je Cukić, predstavljajući kučevačkim ljubiteljima pisane reči svoju najnoviju knjigu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari