Partizanovog kapitena Mladena Krstajića ne brine previše statistički presek defanzive crno-belih na pripremnim utakmicama, tj. podatak da je njegov tim čak sedam od deset golova primio iz penala, slobodnjaka, posle kornera ili šuta saigrača.

– Potpuno drugačije posmatram stvari. Čak, defanzivu vidim kao jedno od Partizanovih glavnih „oruđa“ u nastavku sezone. Jesmo više nego što je trebalo pravili faulove u tzv. opasnim zonama, a majstori ih pretvarali u golove, ali bio bih mnogo zabrinutiji da su pogoci padali iz akcija. Meni je to dokaz uigranosti i dobre saradnje između linija u timu – objašnjava štoper našeg prvaka, ne tako davno jedan od najboljih defanzivaca nemačkog prvenstva.

Primetno je i da ste najbolji bili protiv najjačih rivala. Zašto ekipa mečeve deli na male i velike?

– Ne bih sudio samo na osnovu slabe partije protiv Kopera i jako dobrog izdanja u utakmici sa Udinezeom, par dana kasnije. Znam da će zvučati kao alibi, pogotovo što imamo bolji tim od slovenačkog, ali taj duel nam je došao malo posle dugih 17 dana u Beleku, za razliku od jako motivisanog Kopera koji je bio u poslednjoj nedelji priprema za nastavak šampionata. Bolje je što smo svi podbacili u tih 90 minuta, nego da su trojica bila dobra, četvorica prosečna, a ostali loši. I to što se ubedljiv poraz od Brašova desio samo 48 sati boravka u Turskoj zvuči kao opravdanje, a u stvari je samo logično objašnjenje. Spokojan dočekujem početak fudbalskog proleća.

Da li je i kako bilo moguće zadržati dobru atmosferu posle afera Đorđević, Moreira, „bokseri“?

– Takozvane afere o kojima pričate nisu poremetile atmosferu u svlačionici, ona je ostala mirna i redovna. Možda je neka lična nezadovoljstva trebalo zadržati za sebe, kako se ne bi uznemiravali ekipa, klub i javnost i davali povoda pogrešnim i senzacionalističkim tumačenjima stvari kojih ima i u najvećim svetskim klubovima. I Lizarazu je svojevremeno udario Mateusa na treningu, pa nije dignuta tolika frka, jer nije bilo mnogo svedoka kao u slučaju hotelskog sukoba naših igrača.

U čemu će to Partizan biti drugačiji ili bolji nego jesenas?

– Očekujte kompaktniji, disciplinovaniji, taktički zreliji i ofanzivniji Partizan. Što se mene tiče, ovo su najbolje odrađene pripreme za sve vreme koje sam proveo u našem fudbalu.

Mogu li vaša „vruća“ gostovanja u Čačku, Kuli i Novom Sadu u prvih pet kola odlučiti prvaka?

– Moramo biti pravi u sve te tri utakmice i tih pet kola, kao i na svakoj posle toga. Ako hoćemo da odbranimo trofeje, moramo „loviti“ greške komšija, a naše svesti na minimum – tvrdi Krstajić.

Branislav Jovanović uskoro na terenu

Na zadovoljstvo stručnog štaba crno-belih, snimak megnetnom rezonancom demantovao je prvobitne pesimističke prognoze težine povrede Branislava Jovanovića. Zadnji vezni tima iz Humske u meču sa Koperom zaradio je samo istegnuće ligamenata kolena, pa će možda već sledećeg ponedeljka nastaviti s treninzima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari