Agencija za sprečavanje korupcije “češlja” imovinu državnih sekretara 1Foto: Shutterstock/Maja Marjanovic

Agencija za sprečavanje korupcije uvrstila je izveštaje o imovini i prihodima državnih sekretara Mirsada Đerleka i Rejhana Kurtovića u svoj godišnji plan provere kojim je obuhvaćeno 270 javnih funkcionera.

Đerlek je od avgusta državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, a Agenciji je prijavio da na toj poziciji zarađuje 116.000 dinara mesečno.

U imovinskoj karti prijavio je i vlasništvo nad kućom od 465 kvadrata, koju je dobio na poklon. Naveo je i da ne poseduje automobil, niti ušteđevinu.

Agenciji je u prethodnom izveštaju o imovini, iz jula 2021. godine, prijavio vlasništvo nad automobilom BMW X3, proizvedenim 2015. godine.

Đerlek je bivši gradonačelnik Novog Pazara i direktor Opšte bolnice u tom gradu. Bio je član Sandžačke demokratske partije, ali je kasnije osnovao Sandžačku narodnu partiju koju je napustio kako bi se učlanio u Srpsku naprednu stranku.

Kurtović je za državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog izabran krajem novembra prošle godine i njegova prijavljena mesečna zarada je 114.856 dinara.

Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio je i vlasništvo nad stanom od 46 kvadrata, kojeg je stekao kupovinom, kao i višespratnicom od 800 kvadrata koju je izgradio.

Ovaj potpredsednik Stranke pravde i pomirenja vlasnik je Pežoa 607 iz 2001. godine. Nema ušteđevinu.

Kurtović je od avgusta 2020. do septembra prošle godine bio predsednik Skupštine Opštine Sjenica za šta je primao 56.000 dinara mesečno.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari