Aida Ćorović: U društvu gde je nasilje konstanta, doživotna kazna za silovanje neće ništa promeniti 1foto FoNet Milica Vučković

U društvu gde je nasilje konstanta, gde nasilje promoviše sam vrh vlasti i onih koji su odgovorni za atmosferu u društvu, neće se ništa dramatično promeniti iako se uvede doživotna kazna za silovanje, ocenjuje za Danas aktivistkinja Aida Ćorović, komentarišući izjavu ministarke pravde Maje Popović.

Ona dodaje da je namera pooštravanja kazni čista demagogija.

– Svakako sam za to da za ovo krivično delo kazna bude adekvatna, ali, takođe bih volela da vidim da se i femicid tretira kao posebno teško krivično delo, a ne da postane normalno ubistvo žena – ukazuje Ćorović.

Ističe da bi volela da vidi da žene neće biti svaki put izložene različitm vidovima reviktimizacije ako se požale na porodično nasilje.

Ćorović kaže da bi volela da se ne digne kuka i motika ako se pomene rodno senzitivni jezik, koji je, uzgred, pravilo u našem jeziku, te da bi, na kraju, volela da vidi da i kada se donose dobri zakoni, oni budu dosledno primenjivani, a ne kao do sada, selektivno, ili da se uopšte ne primenjuju.

– Ukratko, sve što ova vlast radi u domenu legislative su samo obična, plitka i odvratna demagogija i populizam i isključivo služe za zamajavanje u predizbornim kampanjama Aleksandra Vučića i njegove besprizorne kamarile – zaključuje Ćorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari