Akademik Antonije Đorđević povukao potpis sa peticije

Povodom zahteva za revizijom teorije evolucije Čarlsa Darvina

Ostavite komentar


  1. Što se mene tiče, kod mene ima toliko kredita da može i da potpiše da je zemlja ravna ploča. Koliko je samo studenata do sada naučio, inspirisao i svakako jedan od najzaslužnijih, ako ne i najzaslužniji, što je Elektrotehnički fakultet tu gde jeste danas.

  2. Kao inzenjner treba da ostanete van svih tema za koje niste kvalifikovani. Kako sa tolikim iskustvom pravite ovako kardinalne greske? Cuvajte profesionalni integritet, u supritnom nikakva pisma nece biti od koristi.

  3. Kasno je za povlacenje potpisa, sada kada je otkrivena grupa Kreacionista koja vec duze vreme deluje na Beogradskom univerzitetu. Sada sledi izbacivanje sa posla- takvi nam profesori ne trebaju

  4. Пиши – Бриши. . . Па (по)цепај ПЕТИЦИЈУ!

  5. Kad nam akademici tako lako padaju u zablude daleko ćemo dogurati. Mogao bi poneki i od njih naći mesta na Corax-ovoj karikaturi.

  6. Dobro. Ovo sad ima smisla. Antonijev potpis me je bas iznenadio. Sjajan predavac.

  7. Ostaje pitanje da li akademik osporava teoriju evolucije ili samo povlaci potpis jer mu neodgovara priroda i svrha peticije.

  8. Zato sto je inzenjer i treba da ima svoj stav. G-dine inzenjeru a i svi ostali,da li mogu u prirodi da postoje visoko funkcionalni, samoreplicirajuci sistemi sa memorijom a da se u memoriji tih sistema nalaze samo promenljive bez tela programa. Unapred hvala na odgovoru.

  9. Svojevremeno je na ETF bila peticija protiv Zakona o univerzitetu (onog Seseljevog). Bese to neke 97-98. Svi profesori su bili protiv, prof. Djordjevic takodje ( i bio je jedan od najglasnijih protivnika). Bilo je predvidjeno da svaki profesor sa dekanom potpise ugovor o radnim zaduzenjima ili tako nesto, sto je davalo mnogo mogucnosti da dekan npr. posalje nepodobnog profesora da radi kao domar! Zaista je dekan imao toliku slobodu po tom zakonu. Elem, svi profesori su se javno zarekli da nikad nece potpisati. I sta je bilo, prof. Djordjevic je medju prvima otrcao kod dekana i pogazio svoju rec…potpisao sve! Tako da izgleda da strucno znanje ne mora da nuzno znaci i principijelnost… Evo dvadeset godina kasnije opet isto!

  10. Negacija nije tvrdnja, to bi profesor trebao da zna. Sta znaci ne vazi teorija evolucije. Sta vazi, Sveto pismo. A sto ne bi pereispitali vazenje Maksvelovih jednacina. Sramota profesore, obrukali ste i ETF i vase studente.

  11. A zbog cega je poslao i Univerzitetu u Banjaluci? Od kada je Bosna deo Srbije?

  12. Žalosno je kada neko ko je/ čitam ovde komentare/ ostavio dobar utisak u svojoj ustanovi gde radi , napravi ovakav salto mortale.A možda nije mogao da se izbori sa pritiscima što je još veća žalost.Ako neko hoće da bude naučnik onda u ovakvom materjalističkom svetu mora ponekad da bude i hrabar .Kao naprimer Tesla kada ga je napala skoro sva sila tadašnjih kvazi naučnika proučavao i eksperimentisao je dalje i svetu podario skoro božanska dostignuća.Kako bi svet danas izgledao da se uplašio tadašnjih kvazi naučnika i silnih munja koje su svakog dana parale vazduh u njegovoj labotaratoriji.A teorija o kojoj se govori nije ničim dokazana što znači najobičnija dogma stara 150 godina koja samo ometa dalji razvoj prirodnih nauka naročito biologije .

  13. Profesor Djordjevic je vrhunski strucnjak u svojoj oblasti i tu nema diskusije. Sto se tice odnosa sa studentima, mislim da ce retko koji student imati da kaze bilo sta pozitivno.
    Ipak, profesor Djordjevic i teorija evolucije su dva razlicita sveta i nije u redu da se necije misljenje uzima kao jako bitno samo zato sto je taj neko akademik.
    A ovo sto je potpisao, pa se predomislio, to mi tako ide yz tog coveka, uopste se nisam iznenadio…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.