Akademik Cvetković: Nisam rekao da sam za rudnik litijuma

Ostavite komentar


  1. Nije važno što se sada povukao, nego što je do sada podržavao RT i time ozbiljno narušio kredibilitet ProGlasa.

  2. Zašto intervju niste preneli u celini, ili makar u većem, zanimljivijem delu? Bilo bi dobro da imamo širu sliku o stavu profesora Cvetkovića.

  3. Ako ne misli kao Vi džabe Vam razumno pričao i objašnjavao da ove postojeće tehnologije ne garanciju sigurnost i protiv rudarenja je a podvukao da je još veći razlog ko je na čelu svega toga.I sada ne želi da se valja u blatu politike odmah Vam je plaćenik AV.Sramota ste kao i AV&co.

  4. Napeto je kad se ne zna šta će da prevagne,
    a jedini cilj je da se bude među pobednicima.
    Balansero. Sramota. Iskreno, mislim da je novac
    koji dajemo SANU (a nije mali) bačen novac.

  5. U ovom i ovakvom društvu nema mesta za umerene stavove – ili smo apsolutno protiv ili apsolutno za. Ja razumem šta profesor Cvetković priča, ali za ostrašćene ako nisi 100% protiv kopanja, ti si za. U javnom prostoru trenutno ne postoji ništa osim dezinformacija na obe strane, a ja nemam ni najmanju sumnju da je za to kriva aktuelna vlast.
    Da li će rudnika biti treba da odlučuje struka, a ne referendum. Dok nemamo struku ili je kupljena i korumpirana i ja sam protiv rudnika. Ne znači zauvek, ne znači bezuslovno. Toliko.

  6. Ogorcena sam sto jedan akademik posmatra svoj narod kao telo na obdukciji. Pobuna naroda mozda nije umivena i utegnuta, ali nazvati svoj narod izmanipulisanim domorodcima je stvarno ispod svakog nivoa.

  7. Profesore niste ni trebali ulaziti u Proglas.Morali ste znati da je sve oko nas politika.I još nešto niste bili konkretni oko iskopavanja jadarita.

  8. znaci da ce taj projekat biti vuciceva tapija da mu priznaju pokradene izbore za dve godine kada mu izlazi mandat.

  9. Nije akademikov stav sporan. Sporno je kako čoveka etiketiramo bez da ga istinski saslušamo. Treba ceo intervju da bude dostupan da se pročita, da ga pozivaju i jedni i drugi u emisije da objasni svoje stanovište. Možda bismo mogli nešto pametno da čujemo.

  10. Oprostite na jeziku, ali, meni i dalje nije jasno jeste li vi muzicar, niste muzicar, ili samo idete da tetki odnesete lek? Jadna zamlja sa takvom SANU

  11. Steta Prof,nemojte se povlaciti,takvi kao Vi su potrebni ovoj Srbiji.Neka Pro glas ostane jedinstven.Nemojte nas razocarati kao ova nasa jadna opozicija.

  12. Hajde da uprostim, ako mi gori kuća, i dođu neobrijani vatrogasci, da li ja stvarno nemam druga posla nego da ih grdim kako su neobrijani, i kako sam ja nezadovoljan što se vatrogasci ne briju?
    A da možda zabranim da mi gase požar u kući i da odu da se obriju?
    Akademik V.C. očigledno želi rudnike, smeta mu otpor rudnicima, i pronalazi potuljene razloge da diskredituje otpore rudarenju, jer ne može da nađe prave. A svakome ko ima saosećanja i ko želi rudarenje preporučujem da ode na trodnevni BORavak u Bor, pa će mu se štošta samo kazati.

  13. Znaci moze rudnik, ali kada se vlast promeni. Pa bolje da je akademik cutao. Zbog ovakvih izjava protesti ce propasti.

  14. Nisam tako mislio? Izvučeno iz konteksta? Niste razumeli kako da shvatite to što sam napisao?

  15. Питање за уваженог академика:а када је то Србин веровао својим институцијама?Одговор је НИКАДА.И да се ваља у богатству и да има све што пожели,Србин ће опет бити незадовољан,неће веровати институцијама и вечно живети у теорији завере.То нам је у генима и тако смо кодовани.Зато овакво стање није ништа посебно.Ја ћу се забринути када ,и ако икада будемо задовољни.А нећемо никада.Следећа власт отвара рудник гарантовано.У главу се кладим .А данашњи протести су само фрка јер опозиција није у талу односно потрошили су оно што су добили за истражна права и намештене законе.Живи били па видели .

  16. Znaci ako nema Vucica bice za. U cemu je razlika ko je na vlasti. Ako nas truju nebitna je vlast vec zastita zivotne sredine.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.