Akcija "Daj pedalu raku" sutra u Užicu 1Foto. Savetovalište Jefimija

Akcija „Daj pedalu raku“, koju organizuje užičko Savetovalište za žene sa invaliditetom, obolele od raka dojke „Jefimija“, održaće se sutra u Užicu. 

Tom tradicionalnom akcijom počeće aktivnosti nazvane „Jefimija za ružičasti oktobar“, kojima će se obeležiti Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke.

Program, čiji pokrovitelji su Grad Užice i užički gradonačelnik, počeće u 11.30 časova ispred restorana Plaža na gradskoj plaži.

Karavan sa biciklistima, motociklistima, pešacima i drugima krenuće pešačkom i biciklističkom stazom do Staparske banje, gde će se organizovati skup svih učesnika, koji podržavaju tu manifestaciju, a kroz sportske kolektivne aktivnosti promovisaće se zdravi stilovi života i zajedništvo.

U okviru te manifestacije, na zdanju Narodnog pozorišta Užice biće podignuta zastava karavana „Daj pedalu raku“, a na velikom reklamnom ekranu na Trgu partizana, tokom celog oktobra, prikazivaće se motivacione poruke o neophodnosti redovnih kontrolnih pregleda i samopregleda, koji će biti ilustrovani i kratkim filmom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari