Akcija hapšenja Šarića: Još bez zahteva za privođenje sudije 1Foto: Visoki savet sudstva

Visoki savet sudstva još uvek nije primio zahtev za skidanje imuniteta nijednom sudiji, nezvanično saznaje Danas.

Naime, prema Zakonu o sudijama nijedan sudija ne može biti lišen slobode u postupku pokrenutom zbog krivičnog dela učinjenog u obavljanju sudijske funkcije bez odobrenja Visokog saveta sudstva.

Zahtev za davanje ovog odobrenja još uvek nije traženo, čime se dovode u pitanje medijske spekulacije da je zajedno sa grupom Darka Šarića, uhapšen i nosilac sudijske funkcije.

Kako nam je objašnjeno, odobrenje VSS-a ne mora da se traži ukoliko se sudija sumnjiči za krivično delo koje nema veze sa poslom koji obavlja.

Zvanično, sa Šarićem su uhapšene još četiri osobe, među kojima je i njegov branilac Vladimir Lazarević. Oni se sumnjiče za niz krivičnih dela od organizovanja kriminalne grupe, preko krijumčarenja narkotika do teškog ubistva.

Darko Šarić i još četiri osumnjičena koji su juče uhapšeni, privedeni su oko ponoći u pritvorsku jedinicu u zgradi tzv. Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.

Narko-bos Darko Šarić sumnjiči se za ubistvo jednog od svojih najbližih saradnika za šverc kokaina, Milana Milovca, zvanog Cigla, saznaje KRIK.

U međunarodnoj akciji EUROPOL-a i EUROJUST-aučestvovale su policije Hrvatske i Srbije, a uhapšeni su članovi više organizovanih kriminalnih grupa.

Novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić izjavio je da će današnja akcija hapšenja Darka Šarića i ostalih imati smisla ako se ispitaju veze klana sa pojedincima iz institucija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari