Privredno društvo RIO iz Kostolca pokrenulo je pred novogodišnje i božićne praznike akciju „Jedno drvo – mnogo radosti“.


Tim povodom direktor preduzeća, Filip Rakić, u četvrtak je svim požarevačkim osnovnim i srednjim školama uručio po jednu jelku sa busenom. Podela je organizovana u OŠ „Dositej Obradović“, a učenici škole domaćina, tačnije članovi Ekološke sekcije „Čuvari prirode“ pripremili su i izveli prigodan program na temu ekologije. „Cilj nam je da obradujemo naše najmlađe sugrađane tokom predstojećih praznika i tako učestvujemo u razvoju ekološke svesti“ rekao je između ostalog Filip Rakić.

.Prisutnima se pored direktora OŠ „Dositej Obradović“, Brančeta Stojanovića obratila i Vesna Pejić, član Gradskog veća, zadužena za obrazovanje.

Po njenim rečima, ideja za sprovođenje ovakve akcije je delom njena, ali svakako ne bi bila realizovana bez podrške Filipa Rakića, direktora PD „RIO“. Kako je još dodala, Rakićeva želja je da se zajednički borimo za “čista” pluća svoje zemlje. U ime ovog preduzeća, svakom vrtiću i osnovnoj školi u gradu, poklonjena je po jedna jelka sa busenom.

“Kroz ovakav gest podstičemo razvijanje ekološke svesti kod najmlađih sugrađana” naglasila je Vesna Pejić

Na kraju je poručila da će posle praznika sve jelke dobijene od PD RIO iz Kostolca biti zasađene u prirodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari