Akcija suzbijanja korupcije na VMA

Ostavite komentar


  1. Necete mnogo postici. Srbija spada u onu kategoriju sa ostalim istocno-evropskim i blisko-istocnim zemljama gde je korupcija uobičajena, normalna i gotovo neuništiva.

  2. Bilo je i vreme.Na ,nekada,najbolju zdravstvenu ustanovu,redovnim putem se teško dolazilo i pored preporuka i uputnica lekara i komisija,govorim o vojnim uputnicama iz unutrašnjosti,dok su,istovremeno,preko kojekakvih veza dolazili „pacijenti“ i za najobičnije stvari.U sve to sam se lično uverio,kada mi je ustanovljena potreba ugradnje pejsmekera,jer je na očitavanju holtera lekar specijalista prporučivao hitan prijem,ali načelnik kardiologije nije priznavao ,već je tražio dodatno očitavanje,pa kada sam posle tri meseca primljen,i dok sam čekao ugradnju,u razgovorima sa ostalim pacijentima saznajem da su dve trećine pacijenata civili i lica koja nisu imala pravo da tu budu,ali su po nekim vezama došli,a neki su tu,samo,da se prekontrolišu,jer,navodno,osećaju da nisu dobro.Bilo je tu i drugih bisera,odnos sestara prema pacijentima,daju nam amketu da popunimo,pa kada sam napisao sve primedbe na njihov odnos prema pacijentima,kasnije vidim da te ankete ne predaju lekarima,već one same čitaju,što je imalo veoma negativne posledice za mene,jer se njihov odnos,koji je bio i tako loš,odjednom pogoršao,do potpunog ignorisanja i nepostupanja pa zahtevu lekara na vizitama,na primer,previjanje,imao sam ugrađen pejsmeker,morao sam više puta tražiti da to urade,što su odbijali uz razne izgovore,pa sam bio prinuđen da za vreme vizite to tražim pred lekarima.Nije se mnogo promenilo ni posle toga,pa sam bio srećan kada sam napustio to odeljenje.

  3. Dakle oni doktori i profesori su na meti koji su javno rekli da mu nisu pruzili podrsku medju onih ko bajagi 1000.Uzas sta se sve desava u ovoj zemlji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.